HITREC BI PRIPOJIO NEUM? ‘Putin bi to riješio za jedno popodne!’ Evo što kaže…

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Poznati književnik i scenarist Hrvoje Hitrec u kolumni na portalu Projekt Velebit izazvao je lavinu komentara u pojedinim medijima.

Mediji koji su ga prozvali pišu da Hitrec predlaže vojnu invaziju na susjednu Bosnu i Hercegovinu i otimanje bosanskog grada Neuma po uzoru na Putinovo pripajanje teritorija u Ukrajini. Tim manevrom, izbjegnula bi se potreba izgradnje Pelješkog mosta…

Hitrec je u kolumni napisao: “Opet Zagreb izgleda tužno, iz drugih razloga, kažu da novaca za saniranje šteta treba koliko i za dvadeset i dva Pelješka mosta.

Vjerojatno, ali kog će nam vraga toliko peljeških mostova, pa i ovaj jedan koji tek viri iz mora jedva jedvice se rađa već desetljećima, ne bi li spojio Hrvatsku s Hrvatskom. Je li se mogla izbjeći njegova gradnja?



Jest, pa Neum je hrvatski grad po svemu i trebalo ga je mirno ili nemirno integrirati. Putin bi to riješio za jedno popodne”.

Smatra li ovaj osebujni i veliki hrvatski pisac koji je najpoznatiji po svojim “Smogovcima” da Hrvatska zaista treba pripojiti dio teritorija Bosne i Hercegovine, za portal Dnevno komentirao je sam Hrvoje Hitrec.

“Satira je satira. Oni koji pišu o mojem komentaru, trebali su pročitati cijeli tekst i vidjeti o čemu se zapravo radi. Da su čitali s razumijevanjem, možda bi vidjeli da je tekst humorističan”, rekao je Hitrec te se grohotom nasmijao na spomenute optužbe iz medija kako bi anektirao Neum po uzoru na ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Malo zabave s tvrde desnice: Hrvoje Hitrec predlaže da napadnemo BiH i uzmemo im nešto teritorija

Komentari