HGK TUŽI BUJASA ‘Njegova izjava o uhljebljivanju ljubavnica je seksistička i besprizorna’

HRT

Hrvatska gospodarska komora je najavila podizanje tužbe protiv čelnika udruge ‘Glas poduzetnika’ Hrvoja Bujasa zbog izjava izrečenih u emisiji ‘Nedjeljom u 2’.

Hrvoje Bujas je u emisiji Aleksandra Stankovića rekao kako HGK služi za uhljebljivanje ljubavnica direktora, što je izazvalo revolt kod njih.

Najavili su podizanje tužbe protiv Bujasa.

“Slijedom izjava Hrvoja Bujasa tijekom gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2, Hrvatska gospodarska komora kao institucija je primorana reagirati i stati u zaštitu svojih zaposlenica i zaposlenika.



Naime, izjava g. Bujasa u kojoj HGK naziva institucijom za uhljebljivanje ljubavnica direktno, besprizorno i seksistički vrijeđa sve zaposlenice Komore koje odgovorno obavljaju svoj posao. Mnoge od njih su visokokvalificirane stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom iz privatnog sektora, a g. Bujas si dopušta javno ih i neosnovano vrijeđati i prozivati”, stoji u priopćenju Hrvatske gospodarske komore.

Iz HGK-a su također dodali: “U HGK se ponosimo činjenicom što više od tri četvrtine naših zaposlenika čine žene i smatramo to našom velikom snagom. Mjesecima trpimo kritike za koje vjerujemo da, neovisno o njihovoj neutemeljenosti, kao aktivisti imaju pravo. Trpimo uvrede i laži, no ovim je prijeđena svaka granica. Nikome, pa ni g. Bujasu, nećemo dopustiti da ponižava naše djelatnice i njihove obitelji. Kategorizirajući ih na takav način u svrhu vlastite agende otkrio je puno o sebi.

Njegov krajnje neukusni verbalni ispad smo zato prijavili Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, a razmišljamo i o daljnjim pravnim koracima, kako za ovo vrijeđanje, tako i za druge izgovorene klevete”, priopćili su.

Komentari