HDZ stao u obranu SDP-a čijim je članovima imotski ugostitelj zabranio ulazak

Nakon nedavne objave vlasnika kafića u Rijeci da u njegov lokal nisu dobrodošli članovi, glasači i simpatizeri HDZ-a, priča je dobila epilog u Imotskom, ali ovaj put na račun SDP-a zbog čega je u četvrtak navečer reagirao HDZ koji je osudio diskriminaciju prema SDP-u.

Na natpisu koji je je na vrata svog hotela i restorana “Zdilar” stavio imotski ugostitelj, uz znak SDP-a stoji da je ulaz zabranjen za Arsena Bauka i Nenada Stazića, prikazuje to fotografija koju je objavio Fenix-magazin.

Zbog tog slučaja reagirao je HDZ na kojeg se odnosila ranija objava vlasnika riječkog kafića “Tri majmuna”.

“Premda je očito riječ o reakciji na objavu ‘Tri majmuna’, potez ugostitelja Zdilara je nedopustiv. Osuđujemo ovu diskriminaciju prema članovima SDP-a i protivimo se diskriminaciji zbog političkih uvjerenja”, objavio je HDZ na svojem Facebook profilu.



Potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk na kojega se odnosi zabrana u Imotskom rekao je pak za Večernji list da je apsolutno pravo vlasnika vlasnika njemu poručiti da je nepoželjan, dodavši kako ga je natpis uzrujao kao što je SAD uzrujalo kada im je NDH objavila rat.

Bauk kaže kako će on stoički otrpjeti to što nije dobrodošao u ugostiteljski objekt u Imotskom, a za njegovog vlasnika ima četiri dobronamjerna savjeta da ne bi dobio kaznu.

Imotskom ugostitelju savjetovao je tako da bi, umjesto “zabranjuje” trebao napisati “nije dobrodošao”, da bi trebao pojasniti odnosi li se zabrana na čitav SDP ili samo na njega i Stazića kojega bi trebao poštedjeti jer više nije dužnosnik, te da bi trebao navesti razloge zbog kojih im brani ulazak kako bi javnost mogla ocijeniti je li sve to skupa legitimno.

Poručio je na kraju kako sada ide kupiti kokice i gledati kako ga premijer brani u čemu će neizmjerno uživati.

Objavu riječkog ugostitelja da u njegov kafić nisu dobrodošli članovi, glasači i simpatizeri HDZ-a, predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nazvao eklatantnim primjerom diskriminacije, rasizma na korak do fašizma.

Komentari