HDZ prvi Filipovića nazvao Damirom, napisali su krivo ime

Davor Filipović Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

HDZ-ov ogranak Trešnjevka prvi je Davora Filipovića nazvao krivim imenom. Na svojoj web stranici, 10. veljače, objavili su vijest o kandidatu stranke za Zagreb te su ga nazvali – Damir Filipović.

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je napao medije optuživši ih da su namjerno krivo govorili ime HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba i tako mu odmogli u kampanji.

“Nisu rekli da se zove Darko. Nisu rekli da se zove Dubravko. Nisu rekli da se zove Dalibor, Petar, Andrija ili Marko. Znate kako su ga samo nazivali? Kako su baš svi svaki put napisali to isto ime? Damir. Mislite li da je to svaki put bilo slučajno? Da je baš svaki put lapsus Damir, e to mi baš ne djeluje slučajno”, rekao je.


Naime, sami HDZ-ovci krivo su pisali ime svog kandidata. Tako je na webu trešnjevačkog ogranka HDZ-a i danas vidljivo da su svog kandidata umjesto Davor nazvali Damir, piše Novi list.

Do tog odgovora redakcija Novog lista došla je kad su u Googleovu tražilicu ukucali pojam ‘Damir Filipović HDZ’. Jedna od vijesti koja potom stiže je ona koju je 10. veljače na svojoj web stranici objavio HDZ-ov ogranak Trešnjevka, na dan kad je gradski odbor stranke odlučio o kandidatu za gradonačelnika Zagreba. U toj vijesti nazvali su ga, greškom, upravo – Damirom Filipovićem.

Pogrešku su potom ispravili, stavivši u naslov ispravno ime i prezime HDZ-ovog kandidata, ali je vijest na Googleu i dalje indeksirana sa starim naslovom.

Prvotni naslov također je vidljiv i u URL-u stranice, koji nije ispravljen nakon promjene imena teksta, tamo se također vidi ime i prezime Damira Filipovića.


Komentari