HDZ-ovka koja je Bujasa pitala ‘je li on htio Hrvatsku’ napala Glas poduzetnika u Saboru: Neprihvatljive su akcije s lampionima i vijencima ispred ministarstava

Grozdana perić/Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ova zastupnica Grozdana Perić neprihvatljivima je u srijedu nazvala akcije stavljanja lampiona i vijenaca pred neka ministarstva.  

“To je nešto što se nikako ne može prihvatiti, jer dokazuje da oni koji to rade zapravo ne priznaju ništa od onog što se vrlo kvalitetno i promptno radi”, kazala je Perić u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

Iako nije nikoga imenovala, jasno je da je mislila na akciju Udruge Glas poduzetnika (UGP) koja je u ponedjeljak položila vijenac i upalila lampione ispred Ministarstva gospodarstva, uz poruku da Hrvatska treba hitne i hrabre reforme.

Perić je izjavila da je, zahvaljujući Vladi, puno toga napravljeno brzo i efikasno te je sačuvan velik broj radnih mjesta.



Podsjetila je kako je za očuvanje radnih mjesta u pandemiji covid-19 do sada isplaćeno preko 7,6 milijardi kuna, do konca godine isplatit će se preko osam milijardi. Uz to, ide se i sa dodatnim mjerama, a jedna od njih su covid krediti od 1,3 milijardi kuna.

“Onda, imamo navalu onih koji smatraju da sve napravljeno do sada nije dobro pa prozivaju vladu za nešto što nije stavila u fokus”, kazala je zastupnica, precizirajući kako misli na akcije stavljanja lampiona i vijenaca pred ministarstva.

To je nešto što se nikako ne može prihvatiti, jer dokazuje da oni koji to rade zapravo ne priznaju ništa od onog što se vrlo kvalitetno i promptno radi, kazala je Perić.

Perić u lipnju Bujasa nazivala socijalistom i pitala ga ‘Volite li vi Hrvatsku’

Podsjetimo, Grozdana Perić, kao i većina HDZ-ovaca kad ne znaju što nekome predbaciti, kaže: “Volite li Vi Hrvatsku, želite li Hrvatsku?”. Jedino je tako znala uzvratiti poduzetniku Hrvoju Bujasu, jednom od osnivača udruge Glas poduzetnika, koji je u lipnju zbog tog njenog u najmanju ruku neukusnog istupa napustio panel. A što misli o, kako je rekao “demagozima poput Perić” pokazao je slikajući se podignutim srednjakom.

Bujas je tad na tribini naglasio da Hrvatska treba smanjiti i digitalizirati Javnu upravu i lokalnu samoupravu. Da svim građanima, a ne samo poduzetnicima, nužno treba efikasno pravosuđe te smanjivanje i ukidanje parafiskalnih nameta, poreza na dohodak, kao i oslobađanje plaćanja poreza na dobit pri reinvestiranju iste. Dodatno je naglasio i ostala traženja Glasa poduzetnika.

Hrvoje Bujas: HDZ-ovka me pitala jesam li želio Hrvatsku i onda me nazvala socijalistom

Saborska zastupnica Perić koja je onda bila u kampanji sjedila je u publici pa je vidno uzrujana, a valjda nesposobna pitati nešto pametno, Bujasa je upitala: “Da li ste vi gospodine Bujas željeli ovu državu, da li ste vi željeli Hrvatsku?”, a onda ga i nazvala socijalistom.

Izgleda kako je pitanje ‘jes’l tio Rvatsku’ i ‘ dis bijo 91’ vrhunac ekonomske misli kod HDZ-ovih zastupnika. Pogotovo onih koji su, kako kažu zadarski HDZ-ovci, na listi završili kako bi popunili ‘žensku kvotu’.

Komentari