HDZ-ovim zastupnicima izrečeno najviše stegovnih mjera

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković i drugi predsjedavajući u ovom sazivu Sabora, koji je krenuo s radom prije točno godinu dana, izrekli su neposlušnim zastupnicima koji su kršili Poslovnik čak 990 stegovnih mjera.

Iako se predsjednik Sabora te potpredsjednici iz redova vladajućih većine često žale kako je teško obuzdati oporbene zastupnike u kršenju pravila rasprave, statistika objavljena na stranicama Sabora baca potpuno drugačiju sliku na tu tematiku jer je upravo zastupnicima HDZ-a izrečeno najviše opomena, piše Net.hr.

No, istina je i to da HDZ u Saboru ima daleko najviše zastupnika – čak 61.

HDZ-ovci su u godinu dana dobili čak 213 opomena, a na drugom mjestu je Most s 202 . Iza njih su se smjestili SDP-ovci sa 132 opomene, a 98 su ih dobili nezavisni zastupnici. Zastupnici Domovinskog pokreta su opomenuti 38 puta, Dalija Orešković, koju još uvijek vode kao zastupnicu Stranke s imenom i prezimenom, dobila je 37 opomena, a zastupnici platforme Možemo! opomenuti su 33 puta.



Zastupnici Mosta predvode kod izricanja one strože kazne – oduzimanja riječi. Mostovcima je u godinu dana 31 oduzeta riječ, slijede nezavisni kojima je ta mjera izrečena 21 pa potom SDP-ovci s 14 oduzimanja riječi. HDZ-ovim zastupnicima je ta mjera izrečena 11 puta.

Komentari