HDZ-ovi partneri zadovoljni sastankom, otkriveno o čemu su razgovarali

Twitter

HDZ-ovi partneri u budućoj vladajućoj većini zadovoljni su sastankom na koji ih je u zagrebačkom restoranu Baltazar okupio šef HDZ-a Andrej Plenković.

Kako doznaje N1 razgovaralo se o budućoj suradnji u Saboru, a novi stari premijer otvorio je temu svjetonazorskih pitanja kojima će se Vlada i saborska većina u idućem mandatu morati pozabaviti.

Na stolu bi se tako trebao naći zakonski prijedlog o zabrani rada nedjeljom. Iz HDZ-a su već komunicirali da je prijedlog zakona spreman. “To je politički stav Vlade i HDZ-a. Pripremili smo izmjene Zakona o trgovini, s kojima idemo uskoro u javno savjetovanje, a taj bi zakon iduća saborska većina mogla usvojiti“ rekao je Plenković krajem svibnja.

Na čekanju je i Zakon o pobačaju koji je po odluci Ustavnog suda trebao biti donesen najkasnije do veljače 2019.

Budući da bi upravo oko ideoloških i svjetonazorskih pitanja manjinski zastupnici kao i liberali mogli imati drukčije stavove od HDZ-a, Plenković očekuje posebno intenzivnu komunikaciju kako bi došli do rješenja kojima će svi biti zadovoljni.

Šef HDZ-a partnerima je ponovio i da nema namjeru širiti vladajuću većinu, posebno ne na način na koji se to radilo u prošlom sazivu u kojem su nikada više, zastupnici mijenjali klubove i stranke.

S druge strane, s obzirom na to da je većina minimalna, od partnera je zatražio odgovornost i disciplinu kod glasanja u Saboru.

Govorilo se i o programu Vlade koji bi javnosti trebao biti predstavljen početkom tjedna, najvjerojatnije u utorak. Što se tiče broja ministarstava koalicijski partneri kažu da se o broju i ustroju još uvijek razgovara i da će Plenković konačnu odluku donijeti do sutra ujutro, piše N1.

Plenković nakon sastanka: Sve znam i sve je odlučeno, bit će članova Vlade koji dosad nisu bili ministri

Komentari