HDZ-ovac podržava Vesnu Škare Ožbolt za gradonačelnicu Zagreba: Ja sam spreman priznati realno stanje

Fotografija: Foto Bitunjac

Lokalni izbori sve su bliže, a glavne stranke, HDZ i SDP, još nemaju kandidate za Zagreb.

Neke druge stranke i pojedinci, s druge pak strane, najavili su svoje kandidature za čelno mjesto u Zagrebu. Jedna od njih je i Vesna Škare Ožbolt čiju kandidaturu podržava i jedan HDZ-ovac. Riječ je o Anti Šimunoviću.

“Ja sam jedan od rijetkih koji su spremni priznati realno stanje”, rekao je za N1.


Realna je situacija da ni HDZ ni SDP nemaju kandidate za Zagreb, zbog premreženosti Bandićevim ljudima te stranke jednostavno nemaju kandidate koji mogu pobijediti Bandića. S druge strane, birači iz bazena koji su lijevije od SDP-a i desnije od HDZ-a su premaleni i i oni isto nemaju šanse protiv Badnića”, kaže Šimunić uvjeren da Škare Ožbolt to može.

Kaže da se u unutrastranačkim izborima u HDZ-u nije ništa promijenio u gradskoj organizaciji HDZ-a. “Zato ja tu organizaciju zovem HDZ 365”, kaže.

Smatra i da za takvo stanje ne treba kriviti aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića, “stanje je posljedica dugih vremena”, dodaje.

“Siguran sam da će veliki broj članova i simpatizera HDZ-a podržati Vesnu Škare Ožbolt.” Uvjeren sam da ona može pobijediti Bandića.”

Šimunić ne vjeruje da će biti izbačen iz HDZ-a zbog podrške Škare Ožbolt.

“Potpuno mi je svejedno hoću li biti izbačen iz stranke. Puno je važnije da ne gledamo propadanje grada sljedeće četiri godine”, govori.


Komentari