HDZ napuštaju članovi. Dosadašnji predsjednik Mladeži HDZ-a napustio stranku i ide u utrku za gradonačelnika Otoka

HDZ

Slavko Grgić, dosadašnji predsjednik Mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, kao i član nacionalnog Predsjedništva i Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, donio je odluku o istupanju iz HDZ-a.

Na lokalne izbore će izaći kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Otoka čime se pridružio sugrađaninu, Josipu Dabri, kandidatu za župana Vukovarsko-srijemske županije, koji je početkom veljače također istupio iz HDZ-a.

“Slušajući vlastita uvjerenja, vrijednosti i sve ono čime se vodim u životu i poslu, odlučio sam da je vrijeme za korjenite promjene. Motiv za dalje nisam mogao pronaći u okruženju u kojem ne mogu mijenjati stvari u smjeru općeg dobra i interesa i moja priča tu završava. Svoj rad nikada nisam temeljio na kritiziranju drugih te ću svoju borbu nastaviti za sve koji žele stati uz mene kao jednaki, kako bismo zajedno kreirali vlastitu budućnost zasnovanu na činjenicama, bez populizma i jeftinih floskula. Dokazat ćemo da mladi mogu, znaju i spremni su preuzeti odgovornost, uz mudrost i savjete starijih i iskusnijih. Dostojanstvo čovjeka sastoji se od njegovog izbora, a izbor je na svakome od nas”, navodi se u priopćenju za javnost Slavka Grgića, prenosi press 032.

Grgić je bio član Hrvatske demokratske zajednice od 2015. godine te je uz funkcije predsjednika Mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, kao i člana nacionalnog Predsjedništva i Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a, bio i član Gradskog odbora HDZ-a u Otok i Gradskog odbora MHDZ-a.



Samo jedan u nizu 

Podsjetimo, to je samo jedno u nizu od posljednjih istupa lokalnih čelnika iz HDZ-a neposredno pred izbore.

U utorak je HDZ napustio kandidat za gradonačelnika Pule i šef lokalnog HDZ-a Petar Ćurić, a gotovo indentična situacija dogodila se i u Županji.  Tamo je dio članova odlučio istupiti iz stranke i na predstojeće lokalne izbore izaći s neovisnom listom.

Predvodit će ih Damir Juzbašić, ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe RH, koji je prije dva tjedna podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Županje i koji je na današnjoj konferenciji za medije najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Županje.

HDZ napustio i gradonačelnik Trilja 

“Nakon svih mogućih pritisaka i kojekakvih konstrukcija, najviše podlih i lažnih u proteklih godinu dana, odlučio sam ići, svojim imenom i prezimenom na lokalne izbore. Neovisan”, poručio je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić u priopćenju u kojem je najavio odlazak iz stranke. 

 

Komentari