HDZ je u velikom problemu, i Škoro i Škare Ožbolt opasni su za Filipovića

Davor Filipović Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema prvom velikom istraživanje nakon odlaska Milana Bandića o raspoloženju birača kada su u pitanju kandidati za gradonačelnika Zagreba, koje donosi Nova TV, na prvom mjestu je Tomislav Tomašević, slijede Joško Klisović i Davor Filipović.

Da se danas održavaju izbori, Tomislav Tomašević dobio bi potporu od 38 posto, Joško Klisović 15,8 post, a Davor Filipović 11,7 posto.

Vidljivo je da Tomašević ima veliku potporu među mlađima i visokoobrazovanima, a kandidati HDZ-a i SDP-a mogu računati na veću potporu među biračima starije životne dobi.

Pravo iznenađenje je Vesna Škare Ožbolt, koja dobiva 9,6 posto. Kandidat MOSTA Zvonimir Troskot mogao bi računati na 6,5 posto. Miroslav Škoro jučer je objavio da ide u utrku, ali trenutačno ima 6,3 posto.



Zanimljivo, birači stranke Milana Bandića, iako ne znaju tko će biti kandidat, njih 4,9 posto svoj glas bi dalo toj osobi.

Politički analitičar Tomislav Stipić navodi da je anketa rađena u kratkom razdoblju od samo dva dana, odmah po odlasku Milana Bandića te dodaje da je vrlo upitan i tajming.

“Tomaševićeva prednost naprosto je nevjerojatna, kao da su anketu radili aktivisti stranke Možemo!”, ističe.

Ako komentiramo rezultate same ankete, kako govori, Škoro je još uvijek samo potencijalni kandidat i ako uđe u kandidaturu, rezultati same ankete bi se mogle promijeniti.

Dodaje kako iznenađuje rezultat Vesne Škare Ožbolt koja je do sada bila u medijskoj blokadi iako je među prvima krenula u kampanju.

“I Škoro i Škare Ožbolt opasni su u prvom redu za nedorečenog kandidata HDZ-a koji je u nedostatku jasnog programa počeo koristiti i protucivilizacijske doskočice. To samo govori da je HDZ u velikom problemu jer Milana Bandića, njihovog pravog kandidata, više nema, a time pada u vodu i njihovo sudjelovanje u budućoj vlasti”, smatra.

Tvrdi da bi Klisović mogao imati problema, ako u drugi krug uđe s Tomaševićem, jer desnica će sigurno ostati doma, osim organizirane pomoći HDZ-a Tomaševiću jer HDZ neće dopustiti da SDP dobije Zagreb.

“Plenkoviću bi kohabitacija s Možemo! bila kudikamo prihvatljivija. Ovu anketu ne treba shvaćati ozbiljno, tek sada počinje prava kampanja i bit će vrlo zanimljiva. A i povijest anketa u Hrvatskoj u proteklih šest godina pokazuju kako se na njih ne treba pouzdati, zaključuje.

Prve ankete političke utakmice u Zagrebu: Birači ne odustaju od Bandićeve stranke, a prvi put otkriveno kako stoji Škoro

Komentari