HDZ je pojasnio kako je nastao video podrške Alemke Markotić bivšoj predsjednici

Foto: Daniel KASAP/ POOL / HINA

Zoltan Kabok, bivši glasnogovornik kampanje Kolinde Grabar-Kitarović, za N1 je pojasnio kad je nastao video podrške Alemke Markotić, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, bivšoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, jučer ujutro po društvenim mrežama počeo se masovno dijeliti video iz nedavne kampanje za predsjedničke izbore u kojem Alemka Markotić agitira za gospođu Grabar Kitarović. Nakon što se video masovno raširio, netko ga je jutros uklonio s Kolinda TV-a, službenog YouTube kanala bivše predsjednice. Zatim se počela masovno dijeliti vijest kako je snimka u kojem gospođa Markotić poziva ljude da glasaju za Grabar Kitarović naprasno, iz čista mira izbrisana. U bizarnom obratu, netko je onda vratio klip.

Kabok: Youtube kanal Kolinde Grabar-Kitarović ne upravlja Hrvatska demokratska zajednica

“Izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović je za potrebe kampanje na predsjedničkim izborima 2019. godine otvorio internetsku stranicu www.kolinda.hr, u sklopu koje je, za potrebe drugog kruga izbora, funkcionirala i Kolinda TV, o čemu su javno obavještavali i mediji.

Sustavu Kolinda TV-a pristupalo se preko web stranice www.kolinda.hr, točnije adrese www.kolinda.hr/tv, a radi izbjegavanja opterećenosti stranice, veći dio video poruka objavljivao se i na Youtube kanalu Kolinde Grabar-Kitarović.



Kolinda TV više nije u funkciji iz razloga što je istekla domena www.kolinda.hr na kojoj su se i nalazile sve snimljene video podrške i poruke, dok je dio video poruka i dalje dostupna na Youtube kanalu Kolinde Grabar-Kitarović, kojim ne upravlja Hrvatska demokratska zajednica.

Iz javno dostupne adrese vidljivo je kako je video s porukom dr. Alemke Markotić objavljen još 3. siječnja i trenutno ima oko 13 i pol tisuća pogleda, kao i određeni broj komentara, od kojih su neki pisani u proteklo vrijeme”, rekao je Kabok za N1.

Komentari