HDZ brani šefa: Premijer nije napustio konferenciju za medije, niti je ušao u rat s medijima! Novinara Krešića nazvali aktivistom

Hrvoje Krešić/Zarko Basic/PIXSELL

 Iz HDZ-a su u utorak ustvrdili kako premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije ušao u rat s medijima.

“Niti je premijer napustio konferenciju za medije – svakodnevno je dostupan medijima – niti je ušao u rat s medijima. Njegovo je pravo politički odgovoriti analitičaru koji je deklarirani i opredijeljeni ljevičar (Lalić) i novinaru koji umjesto profesionalizma pokazuje bezobrazluk i očiglednu pristranost”, poručili su iz HDZ-a na svom facebook profilu.

Iz HDZ-a su se osvrnuli na pitanje odnosno sugestiju novinara televizije N1 Hrvoja Krešića te ustvrdili da “docira premijeru”.


“Ono kad se novinar razotkrije da je u biti angažirani aktivist te si umišlja da je izabran na izborima i bahato, kao da je pripadnik oporbe, docira premijeru da može doći raditi kao student na N1 – producentsku kuću s adresom u Luksemburgu”, poručili su iz HDZ-a.

Plenković je ranije u izjavi, a na sugestiju novinara N1 Hrvoja Krešića da se – ako želi uređivati medije – javi kod njih na natječaj koji je otvoren samo za studente, ali se “kada se uđe unutra penje brzo po piramidi”, uzvratio “da već malo ide u duboki offside”.

“Malo ste, moram priznati, svi skupa postali prebahati. Ovo da si vi umišljate da možete nastupati ovdje prema meni profesorski i glumatati tipa – dođite raditi kao student na jednu producentsku kuću iz Luxembourga – to vi sebi objesite kući o nekakav čavao pa gledajte tu poruku”, odgovorio je Plenković.


Komentari