Grmoja i Troskot udarili po premijeru: Kakvo je to rasturanje oporbe ako nemaš većinu? Plenković i Katarina Peović imaju istu gospodarsku politiku!

Nikola Grmoja/Patrik Macek/PIXSELL

Klub zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru održao je konferenciju za novinare na kojoj su saborski zastupnici Zvonimir Troskot i Nikola Grmoja govorili o početku prikupljanja potpisa oporbe za ukidanje obvezne članarine Hrvatskoj obrtničkoj komori.

“Glavni cilj je pomoći našim poduzetnicima, tu se ne radi o rušenju institucije obrtničke komore, već promjeni poslovanja. Sve zemlje koje su prošle socijalizam, a sad su u EU, ukidale su obveznu članarinu o obrtničkoj komori, primjer je Slovenija, mi želimo sličan model dati na prijedlog. Određeni dužnosnici komore na županijskoj razini nisu zaposlenici, no vidjeli smo da im se isplaćuju lukrativni iznosi, želi se znati zašto, stoje li iza toga rezultati, zašto baš takvi bonusi”, pita se Troskot.

U takvom modelu koji predlažemo povećao bi se prihod od prodaje samih usluga a smanjio od prisilnih članarina, ako su obrtnici stvarno zadovoljni, nastavili bi plaćati, ne radi se o rušenju institucije već promjeni modela, rekao je Troskot. Dodaje tijekom ovog tjedna ćemo prikupljati potpise i pokušati ih predati, a o Saboru ovisi kada će to staviti na dnevni red.

Peović i Plenković su imali istu retoriku, imaju istu gospodarsku politiku

Novinare je zanimalo planiraju li ponovno rušiti kvorum te kako komentiraju najavu Katarine Peović da će biti suzdržana.



“Ona i Plenković su imali istu retoriku, imaju istu gospodarsku politiku. Mi smo bili spremni glasati još u petak, ispoštovali smo sve poslovnike, kada je vladajuća većina vidjela da nema većinu, odlučili su povući naš prijedlog zakona s liste izglasavanja, to nije do nas. Prvo potez povukao je HDZ, nismo se mogli složiti s time da nam se povlači zakon bez obrazloženja”, rekao je Troskot.

Nikola Grmoja je napomenuo da u petak nisu išli za time da podijele vladajuću većinu, već za svojim izbornim programom.

“To što je došlo do raskola unutar vladajuće većine je njihov problem. Kakvo je to rasturanje opozicije ako nemaš većinu. Vladajuća koalicija traži izlaz iz ovoga, ponudit će neki zaključak. Pozivam sve ljude koji su u petak poslali mailove da to učine opet i adresiraju ih na Hrebaka, Marijanu Petri i izvrše pritisak da bi stvarno došlo do promjene u HGK”, rekao je Grmoja.

Komentari