Grlić Radman: Poziv Hrvatske u program izuzeća viza rezultat je predanog rada Vlade

N1

Nakon jučerašnjeg poziva američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena Hrvatskoj da se pridruži Programu izuzeća od viza, oglasio se i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. 

Ulazak RH u program veliki je korak prema ukidanju viza za hrvatske državljane prilikom ulaska u Sjedinjene Države, a ministar Grlić Radman smatra kako će izuzeće viza ojačati odnose Hrvatske i SAD-a.

“Ulazak Hrvatske u Program izuzeća viza predstavlja dugoročni vanjskopolitički prioritet i tim će biti olakšan ulazak hrvatskih građana u SAD, bolje i jače povezivanje naših odnosa sa SAD-om, koji su tradicionalno dobri od samih početka priznanja Republike Hrvatske”, rekao je ministar Grlić Radman novinarima u Baškoj Vodi.

Po njegovim riječima, jučerašnji poziv rezultat je predanog rada Vlade RH u zadnje tri do četiri godine, posebice Ministarstava unutarnjih poslova, koje je uspjelo sklopiti po vrlo strogim kriterijima desetak važnih sporazuma s Amerikancima, te Ministarstva vanjskih i europskih poslova, koje je u suradnju s drugim tijelima državne uprave i mjerodavnim institucijama zajedno radilo na programu oko ukidanja viza za ulazak u SAD, javlja HRT.



Komentari