Grbin: Sve što zagrebemo o Žiniću, vidimo da je ili protuzakonito ili neprihvatljivo. Što reći o takvoj osobi?

Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, komentirao je nekretninsku aferu HDZ-ova župana Sisačko-moslavačke županije, Ive Žinića.

“Kad govorimo o Žiniću, ovo nisu prve informacije o njegovim sumnjivim aktivnostima. On je slao policiju u novinarske redakcije, a sad imamo situaciju u kojoj on uzima korist koja mu ne pripada. Gospodin Žinić mora otići, ako ne prije izbora, onda će se smjena tog gospodina dogoditi tada”, rekao je Peđa Grbin, dodavši da on, za razliku od predsjednika HDZ-a i Vlade, Andreja Plenkovića, ne vidi medijsku histeriju.

Upitan što s kaznenom odgovornošću Žinića, Grbin je rekao da sve što se dosad u medijima objavilo zaslužuje da se Državno odvjetništvo pozabavi time. “Neće se morati puno truditi. Dovoljno je pogledati medijske objave zadnjih dana. Ako to ne budu učinili, onda znamo da je HDZ stavio svoju šapu na institucije”, rekao je Grbin.


“Pričamo o čovjeku koji je slao policiju u redakcije, koji je organizirao ilegalne koronapartije, koji je zasjeo u tuđe nekretnine. Imao je svoje, a živio u državnom i defacto uzeo nekome kome je bila potrebnija. Sve što zagrebemo o njemu, vidimo da je ili protuzakonito ili neprihvatljivo. Što reći o takvoj osobi?”, rekao je Grbin.

Komentirajući izjavu Plenovića da nastoje čistiti u svojim redovima, Grbin je rekao: “Kuščević je ponovno izabran, Kalmeta, Barišić… Da krenemo nabrajati, mogli bismo samo imena redati, tako da je to najbolji odgovor na tezu Plenkovića da čiste svoje redove.”

Komentari