Grbin: SDP nije servis za zapošljavanje, neki će prestati biti članovi

Predsjedništvo SDP-a većinom glasova predložilo je zbog loših izbornih rezultata i unutarstranačkih sukoba raspuštanje članstva u zagrebačkoj i slavonskobrodskoj organizaciji te tijela u međimurskoj organizaciji stranke.

U sljedeće četiri godine čeka nas puno posla. Raspravljali smo o brojnim stvarima koje smo vidjeli i koje nisu funkcionirale u vrijeme lokalnih izbora, rekao je Peđa Grbin.

Dodao je da je raspuštena organizacija SDP-a u Zagrebu.

“U Gradu Zagrebu SDP ima izuzetno puno članova i članica. Ova odluka se ne odnosi na njih, nego na probleme s kojima se organizacija nosi dugi niz godina. Ona se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanjem. SDP to nije i neće biti, SDP je stranka koja postoji zato da bismo imali bolje gradove, bolje općine, u konačnici bolju Republiku Hrvatsku.



Navodi kako će o imenima govoriti unutar stranke u subotu na Glavnom odboru i u odlukama koje su pred njima u roku od 45 dana. “To su stvari koje ćemo mi govoriti unutar sebe sa svojim kolegicama i kolegama”.

Raspuštanjem organizacije nitko ne prestaje biti član SDP-a. Protekom roka od 45 dana, nakon razgovora, neki će prestati biti članovi SDP-a, dodao je.

Upitan za komentar na objavu na Facebooku Nikše Vukasa, u kojoj kritizira odluke o raspuštanju gradskih organizacija, Grbin je rekao da ih nije vidio.

“Nisam stigao jutros otvoriti Facebook i pogledati statuse pa mi je teško to komentirati. Za objašnjenje njegovih objava upitat ćete njega. Ja nisam ničiji glasnogovornik i neću komentirati tuđe izjave”.

Dodao je da je SDP stranka koja je imala problema. “To ne treba kriti, ali isto tako, SDP je stranka koja je svoje probleme spremna rješavati. Mi ne bacamo svoje stvari pod tepih. Kad imamo nekog tko je optužen za kaznena djela, mi to rješavamo unutar sebe. Ne ponašamo se kao da toga nema, ne napadamo novinare”.

Suradnja s Možemo

S potencijalnim koalicijskim partnerima Možemo! u Zagrebu u tijeku su pregovori. “Kad za stolom razmijenimo ideje i vizije, onda ćemo vidjeti na koji način ćemo se dogovoriti i kada se dogovorimo , onda ćemo o tome obavijestiti javnost”.

Podsjetimo, vrh stranke odlučio je predložiti raspuštanje kompletnog članstva organizacija u Zagrebu i Slavonskom brodu, a, kako se neslužbeno doznaje, protiv takvog prijedloga za Zagreb bili su Kristina Ikić Baniček, Romana Jerković i Domagoj Hajduković. O odlukama koje se odnose na dvije županijske organizacije, zagrebačku i međimursku, u subotu će odlučivati Glavni odbor.

Komentari