Grbin o uvjetima učlanjenja nakon izbacivanja iz SDP-a: Kriteriji su jasni i objektivni

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin prisustvovao je susretu članica i članova stranke koji je organizirala varaždinska Županijska organizacija SDP-a. Rekao je da će promjena koju u upravljanju Varaždinom provodi SDP, nakon pobjede na lokalnim izborima, biti smjer koji će stranka zastupati u Hrvatskoj.

“Vrlo konkretne stvari su napravljene, racionalizacija, smanjen je broj ljudi i naknade u nadzornim odborima i tako osigurane uštede koje će podići kvalitetu upravljanja gradom za sve građane“, ustvrdio je.

Najavio je da Varaždin u rujnu kreće i s najvažnijim projektom za građane, transparentnošću proračuna.

“Onda ona klijentelističko-koruptivna hobotnica koja je vladala Varaždinom godinama, više nikada neće biti moguća“.Komentirao je i kriterije za ponovni upis u članstvo stranke, odnosno da se ne mogu vratiti oni koji su radili protiv interesa SDP-a i oni koji nisu sudjelovali u kampanji za lokalne izbore.

“Kriteriji su jasni i objektivni, a glavni je poštivanje Statuta SDP-a. Statut daje prava i obveze. Jedna je obveza podržavati kandidate SDP-a na izborima. Ako si svojim djelovanjem opstruirao SDP-ove liste pokušavajući ih srušiti, onda si se sam iščlanio iz stranke. Da nije bilo onih koji su to radili, ne bi morali poduzimati ove korake“, poručio je.

Dodao je da to nije obračun ni sa kim, pa ni s bivšim predsjednikom Davorom Bernardićem. Za odluku Željke Antunović da se ne vraća u SDP kazao je da mu je žao i da je to gubitak za stranku.

 

 

Komentari