Gradonačelnik se predomislio: Do sutra u podne građani mogu prijaviti štetu nastalu zbog poplava

Grad Zagreb

Tijekom proteklog vikenda Zagreb je pogodilo jako nevrijeme, a brojne ulice su poplavljene. U glavnom gradu smo tada vidjeli apokaliptične scene potopljenih automobila i poplavljenih kuća.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tada nije pokazao empatiju prema građanima nego ih je, po dobrom, starom receptu, okrivio za pretrpljenu štetu.

“Nikoga ne krivim za nastalu štetu, ali prije sam konstatirao da su ljudi šupe i suterene pretvarali u stambene jedinice i da su tu pretrpjeli štetu”, rekao je Bandić.

Petek: Gradonačelnik je izgubio kompas. Sada je jasno da se ništa nije sustavno održavalo



I dok su ga oporbeni gradski zastupnici prozivali zbog toga te isticali kako je ova poplava pokazala svu nebrigu oko upravljanja gradom, gradonačelnik se predomislio te je pozvao građane da prijave pretrpljenu štetu.

“Pozivamo sugrađane koji su pretrpjeli štetu na imovini uslijed nevremena koje je protekloga vikenda pogodilo područje grada Zagreba da se jave predstavnicima svoje gradske četvrti. Rok za prijavu je 30.7. do 12 h, no u slučaju potrebe rok će se produžiti. Kontakte možete pronaći OVDJE.”

OPET GRAĐANI KRIVI? Bandić: Uzrok poplava je većinom ‘sam svoj majstor’, štete su minimalne

Komentari