Gradonačelnik Petrinje očekuje već sutra ‘par milijuna na računu’

Screenshot

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović nakon serije jakih potresa koji su jutros pogodili područje Siska i okolice nakon grada Siska obišli su i Petrinju, gdje su stigli nešto prije 11 sati.

Gradonačelnik Darinko Dumbović rekao im je da očekuje pomoć države u saniranju štete.

“Mislim da je Petrinja doživjela katastrofu. Nakon Domovinskog rata, poslije COVID-a, samo nam je još trebao ovaj potres. Petrinja je bila i ostala grad destinacije i frustracija. Kad pogledamo sve što imamo u precentraliziranoj državi i kad gledam što nam se događa, normalno da od države ne tražim da nemaju rješenje, nego da imaju rješenje. Ovdje očekujemo pomoć od svih njih da promtno reagiraju. Sutra. Odmah. Jučer”, rekao je.

Gradonačelnik Dumbović kaže da je optimist. “Sve nas je pogodilo i za nas to nije lako. Petrinja je prošla određene frustracije, međutim ne želimo da poslije ovoga bude grad svih mogućih frustracija. Moramo biti prolaznici koji će ostaviti trag. Rješenje uvijek moramo imati”, rekao je Dumbović.



Očekuje već sutra “par milijuna na računu” da može pomoći ljudima koji su pretrpjeli štetu. Hoće li se to dogoditi, ne zna.

Komentari