Gradonačelnik Barišić: Nitko me nije kontaktirao vezano uz akciju Janaf, sve je bilo po zakonu

Screenshot/N1

Gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić komentirao je informacije koje se tiču afere Janaf.

“Čuo sam iz medija. Nemam nikakvih osobnih kontakt s nikim. Ono što znam, saznao sam iz vaših radova. Danas sam bio na radnom mjestu u svom gradu. Spreman sam odgovoriti na sva pitanja, svih onih relevantnih institucija i instanci”, kazao je Dražen Barišić.

Ističe kako ga nitko nije kontaktirao niti je angažirao odvjetnika.

“Spreman sam odgovarati na sva pitanja. Smatram da nisam napravio nikakvo inkriminirano djelo. Moj rad nije narušio bilo kakve pozitivne zakone Republike Hrvatske. Tvrtka koja je spomenuta je pozitivna tvrtka, imamo EU projekte. Uz interne i eksterne kontrole, radimo dobar posao”, rekao je Barišić.



Osvrnuo se i na poslovanje s tvrtkom Elektrocentar Petek koja se spominje kao jedna od ključnih u aferi, odnosno govorio o tome postoje li ikakvi repovi u poslovanju s tom tvrtkom.

“Ne znam postoje li. Vjerujem da ne postoji nikakav rep. Vjerujem da je doista bilo po zakonu. Grad je poslovao s tom tvrtkom. To su elektro poslovi i poslovni niskogradnje. Ta tvrtka se pojavljuje na području Zagrebačke županije kao jedna relevantna tvrtka. Često je kao izvođač koji provode općine, gradovi i županije. Poznajem ljude u toj tvrtki”, pojašnjava Barišić.

“Gospodina Dragana Kovačevića iz Janfa ne poznajem. Ne mogu se sjetiti jesmo li se ikada sreli”, dodao je Barišić, prenosi N1.

SDP-ovac koji se spominje u aferi Janaf: Zbunjen sam, ne znam o čemu se radi, doznao sam iz medija

Komentari