Građani u Novom Sadu blokirali stanicu policije, u Beogradu više stotina ljudi

screenshot

Prosvjed u Novom Sadu počeo je oko 19 sati, a građani su nakon prvog dijela prosvjedne šetnje ulicama tog grada na oko pola sata blokirali policijsku stanicu “Stari grad” u Radničkoj ulici. Nekoliko stotina ljudi okupilo se večeras u blizini Skupštine Srbije gdje se četiri dana zaredom održavaju prosvjedi.

U Novom Sadu su građani nakon prosvjedne šetnje na oko pola sata blokirali policijsku stanicu u Radničkoj ulici. Novosađani su tom prilikom simbolično tražili od ministra policije Nebojše Stefanovića da ih uhiti.

Tijekom prosvjeda su ispred vrata policijske stanice ostavili tri posude s hranom za pse i vikali “Psi, psi”. Neki građani ostavljali su i novac.

Na vratima se tek nakon 15 minuta pojavila grupa policajaca u punoj opremi za razbijanje demonstracija kojima su građani skandirali “Sluge režima”, “Mi vas plaćamo”, “Bacite štitove”…



Građane u šetnji i danas predvodi aktivist i član Združene akcije “Krov nad glavom” Miran Pogačar, koji je u jednom trenu probao ući u policijsku stanicu, ali su ga policajci ispratili do vrata.

Većina okupljenih nosi zaštitne maske. Organizatori su i danas pripremili improvizirano mobilno ozvučenje.

Skup je zasad miran, a građani su šetnju nastavili u smjeru SPENS-a.

Prethodno se na Trgu slobode okupilo oko 500 građana gdje su se i obratili neki od sudionika.

U Beogradu se okupljeni građani nalaze u Pionirskom parku i sjede na ulici, promet na Trgu Nikole Pašića je zatvoren.

Demonstranata za sada nema ispred ograde koja je proteklih večeri dijelila građane od policije i zgrade.

U Kosovskoj ulici iza Skupštine Srbije od oko 19 i 30 nalazi se nekoliko policijskih kombija, jedinice s konjima i psima, prenosi N1.

Komentari