Gotovinin odvjetnik: Da bi izbjegli okruženje, oni su naredili evakuaciju stanovništva

Screenshot/RTL

Haški odvjetnik Ante Gotovine, Luka Mišetić za RTL je govorio o promjeni Gotovininog plana dan uoči Oluje koja se pokazala ključnom za probijanje srpskih obrambenih linija.

Odluka je bila neočekivana, a i utjecala je na masovnu evakuaciju srpskog stanovništva.

Mišetić kaže da je zbog njegovog poteza došlo do straha da će pasti u okruženje.

“I to se dogodilo kad su snage generala Markača s Velebita i snage generala Gotovine s Dinare probili crtu i imali su mogućnost okružiti južni dio tzv. Krajine u mjestu koje se zove Otrić, sjeverno od Knina. Da bi izbjegli okruženje, oni su naredili evakuaciju stanovništva”, rekao je Mišetić.



Luka Mišetić pozdravlja dolazak predstavnika srpske manjine na obljetnicu Oluje u Knin, kao i komemoriranje srpskih žrtava nakon Oluje u Gruborima krajem mjeseca.

“Smatram da je s jedne strane nužno da se priznaje da je tzv. Republika Srpska Krajina i njezino vodstvo bila zločinački projekt, kako je utvrđeno na Haškom sudu u predmetu Milana Martića, što bi bio dobar temelj za izgradnju boljih odnosa. S druge strane, smatram da hrvatsko vodstvo isto tako mora odati počast žrtvama tih incidenata koji su se dogodili poslije Oluje i izraziti suosjećanje sa žrtvama sa srpske strane. To je civilizacijski čin”, kaže Mišetić za RTL dodajući kako će u srijedu istu poruku poslati i Gotovina.

Komentari