Glazbenici i suradnici opraštaju se od Rajka Dujmića: Bio je jedan od najvećih glazbenika koji se ikada rodio na ovim prostorima

Preminuo je Rajko Dujmić, legendarni hrvatski glazbenik, autor brojnih hitova za svoje “Nove fosile”, ali i druge izvođače.

Dujmić, glazbenik i skladatelj, vođa grupe “Novi fosili”, te dobitnik je Porina za životno djelo od prošle srijede navečer nalazio se na jedinici intenzivnog liječenja na Odjelu neurokirurgije u KBC-u Rijeka na Sušaku. Tamo je dovezen u večernjim satima, nakon što je doživio tešku prometnu nesreću. Završio je u induciranoj komi, iz koje se nije probudio.

“Što ću vam reći? Jako mi je teško, tim više jer sam njegov vjenčani kum. Žao mi je zbog Rajka, bio je dio naših života više od četvrt stoljeća”, rekao je basist ‘Novih fosila’ Marinko Colnago za 24sata.

Vladimir Kočiš Zec bio je također vrlo emotivan:



“Kad 25 godina živiš i odrastaš i glazbeno i umjetnički s nekim čovjekom, onda imam osjećaj da je s Rajkom otišao i dio mene. Istovremeno sam ponosan što sam imao priliku raditi tako dugo s čovjekom koji je imao izvanserijski autorski talent. Neizmjerno mi je bilo teško gledati Rajka koji je posljednjih godina imao puno privatnih i zdravstvenih problema, ali sve to je ljudski i razumljivo. Nema nikakve ljutnje, ostala su samo lijepa sjećanja na velikog skladatelja i glazbenika”, rekao je.

Na društvenim mrežama oglasila se i Sanja Bjedov Popović.

“Dragi moj Rajko, čuvali te anđeli nebeski. Snježana Dujmić iskrena sućut tebi i obitelji”, poručila je.

“Teško je bilo što u ovom trenutku reći. Strašno je teško i Zecu i Marinku i meni. Jedino što mogu reći je da je bio jedan od najvećih glazbenika koji se ikada rodio na ovim prostorima. Bio je veliki učitelj, uzor, autoritet i jedina utjeha su pjesme koje ostaju iza njega i koje će nadživjeti sve nas. Sućut obitelj jer znam što prolaze. To je prestrašno”, rekla je Sanja Doležal za Večernji list.

Jasna Zlokić u suzama: Toliko sam tužna da ne mogu ni govoriti, neopisivo će mi Rajko nedostajati

Komentari