Glavaš iznio teške optužbe: Milinović je bio desna Sanaderova ruka i osoba za obavljanje ‘prljavih’ poslova. HDZ je tad postao postao sinonim ‘zločinačke organizacije’

Na izjavu Darka Milinovića koji je kazao kako njegova novoosnovana stranka LiPO apsolutno nema nikakvih dodirnih točaka s HDSSB-om jer je HDSSB osnovan na platformi otpora prema tadašnjoj vlasti u Zagrebu, te da je ta stranka nanijela dosta štete Slavoniji, reagirao je Branimir Glavaš.

“Želim samo podsjetiti građane Ličko-senjske županije da je upravo Darko Milinović bio u vrijeme osnivanja HDSSB-a 2005. godine najbliži suradnik i desna ruka Ive Sanadera u vrijeme kada se bestijalno pljačkala Hrvatska i vodio rat do istrebljenja između Sanaderova HDZ-a i tada tek osnovanog HDSSB-a. Upravo je Milinović bio osoba za obavljanje Sanaderovih ‘prljavih’ poslova”, rekao je Glavaš.

Dodao je kako ni Sanader, a niti Milinović nisu tada birali sredstva i načine kako da se politički obračunaju s njim, ali i drugim pristašama HDSSB-a.

Milinović je godinama trpao u džepove kuverte s novcem iz crnih HDZ-ovih torbi

“HDZ je upravo za vrijeme Sanadera i Milinovića postao sinonim ‘zločinačke organizacije’ u kazneno-pravnom smislu riječi i Plenkoviću će trebati još puno, puno godina da se HDZ tog Sanader-Milinovićeva tereta riješi. Zar Milinović misli da su Ličani zaboravili njegovu SKOJ-evsku prošlost u bivšem režimu? Zar misli novopečeni predsjednik LiPO-og, da je ličko biračko tijelo zaboravilo njegovo primitivno vezanje lancima pred gospićkim zatvorom i pokušaj ‘jogurt’ revolucije pred središnjicom Plenkovićeva HDZ-a, koji ga je gumicom samo obrisao iz HDZ-a? Naročito, zar Milinović misli da je javnost zaboravila, dok su se sa mnom politički obračunavali i strpali me u zatvor, da je godinama bio na Sanaderovom ‘valovu’ i trpao u džepove koverte sa novcem iz crnih HDZ-ovih torbi?”



“Nitko normalan i moralan to ne može zaboraviti, pa niti birači Ličko-senjske županije. Glumatanje kako će njegova regionalna stranka biti jednako prihvatljiva i za Plenkovićevu i neku novu lijevu Vladu, biti partner koji povezuje, nije ništa drugo već najobičnije „drveno željezo“ i očajnički pokušaj da ostane makar i sporedni igrač u politici i nakon lokalnih izbora. Prognoziram mu brzu propast i istu onakvu ‘jogurt revoluciju’ pred gospićkom Županijom od strane svojih današnjih pristaša, kao što ju je on priuštio ne tako davno svojoj nekadašnjoj stranci”, rekao je Glavaš, prenosi Jutarnji list.

Komentari