Glasnović tvrdi da je pokraden na izborima: U Livnu su mi uskratili glasove s 11 listića viška

Bruno Konjevic / CROPIX

Željko Glasnović koji je u dijaspori ostao bez saborskog mandata za 11 glasova ne miri se s porazom.

Preko svog odvjetnika Mate Knezovića poslao je priopćenje u kojem tvrdi da je pokraden na glasačkom mjestu u Livnu i to ni više ni manje nego baš za 11 glasova.

Glasnović preko svog odvjetnika traži da se izbori ponove, a žali se i da su mu uklonjeni profil i stranica na Facebooku.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.



“Ovim putem izvješćujem hrvatsku i svjetsku javnost da je Željko Glasnović, u ime Neovisne liste br. 10, u XI. izbornoj jedinici, podnio prigovor protiv postupaka koji su se dogodili u Livnu, biračko mjesto br. 34., putem odvjetnika Mate Knezovića.

Naime, prema izjavi troje članova Izbornog povjerenstva na tom biračkom mjestu, prilikom brojanja glasačkih listića utvrđeno je da postoji 11 listića viška. Birački odbor je odlučio tih 11 listića uskratiti Neovisnoj listi Željka Glasnovića. Prema izjavi navedenih troje članova biračkog odbora glasački listići nisu uništeni.

Očekujemo žurnu odluku Središnjeg izbornog povjerenstva kojom će se ponoviti izbori u navedenoj izbornoj jedinici, biračko mjesto 34..

Željko Glasnović ponavlja da su mu nekoliko dana prije izbora ugašene, bez ikakvog obrazloženja, službena Facebook stranica i osobni profil putem kojih je komunicirao s javnošću”, stoji u priopćenju koje je poslao Glasnovićev odvjetnik, a prenosi Index.

Komentari