EVO KAKO IZGLEDA BJEGUNAC Policija objavila detaljan opis osumnjičenika za ubojstvo i njegovu fotografiju

Milan Sabic/PIXSELL

Nakon što je danas sredinom dana pravosudnim policajcima ispred Županijskog suda u Splitu pobjegao Branimir Čaleta, osumnjičenik za ubojstvo, portal Dalmacija Danas razgovarao je s glasnogovornikom suda Dinkom Mešinom.

“Jutros je na Županijskom sudu u Splitu održana rasprava protiv optuženika Branimira Čalete. Nakon što je rasprava završena, pravosudni policajci su zatvorenika odveli ispred zgrade suda. Nakon što je napustio zgradu suda, prilikom ulaska u kombi, pobjegao je pravosudnim policajcima.

Prema našim informacijama, još uvijek se nalazi u bijegu. Ne raspolažemo informacijama koliko ga policajaca traži, ali za sve detalje morat ćete se obratiti Upravi za zatvorski sustav, s obzirom na to da su oni bili nadležni za zatvorenika”, kazao je Dinko Mešin za Dalmaciju Danas.

Upitan kako se moglo dogoditi da u takvom sustavu zatvorenik pobjegne, kaže:



“To morate pitati druge, sud nema ništa s tim. Sve je bilo u redu dok se nalazio u zgradi suda. Nakon što je napustio zgradu suda, prilikom ulaska u kombi dogodilo se što se dogodilo”.

“Osoba je u bijegu i stavlja joj se na teret teško kazneno djelo. Koliko je opasna morat ćete pitati policiju”, poručio je.

Policija objavila izgled bjegunca

“Muškarac je odjeven majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, jeans hlače i tenisice. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe”, izvijestila je policija pozivajući građane da odmah obavijeste policiju na 192 ukoliko uoče navedenog muškarca.

PU Splitsko-dalmatinska

Ćaletin odvjetnik za bijeg saznao iz medija

“Za bijeg sam saznao iz medija, a okolnosti mi nisu poznate. Napustio sam zgradu suda i onda sam čuo da je pobjegao. Danas je održano iscrpno ročište koje je bilo i vrlo emotivno. Bilo je i suza i nervoze. Na ročištu su bili i obitelji žrtve i Branimirova rodbina, a tijekom rasprave se ispričao obitelji ubijene. Nadam se da će ga uskoro pronaći i vratiti na Bilice”, poručio je odvjetnik Branimira Ćalete za Dnevnik.hr.

Čaleti se danas sudilo za ubojstvo njegove djevojke Ganne Kitajeve, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Tereti ga se da je u rujnu 2013. godine u jednom hostelu trudnicu zbog ljubomore izudarao tupim predmetom po licu, a zatim ju izudarao po glavi, smrskavši joj lubanju i lice. Preminulo je i nerođeno dijete.

SPLITSKOJ POLICIJI POBJEGAO OPASNI UBOJICA Sudilo mu se zbog ubojstva trudne žene

Komentari