Frka-Petešić o državnom tajniku koji je kršio mjere: Osuđujemo taj događaj

Screenshot

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić obratio se javnosti.

Zvonimir FrkaPetešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, kazao je da je premijeru Andreju Plenkoviću određeno 10 dana samoizolaciji.

“On je u odvojenom dijelu stana, u potkrovlju, izoliran od supruge i djece. Osjeća se dobro, negativno je testiran, nema simptoma i nastavlja normalno dalje raditi. Vlada najnormalnije funkcionira”, kazao je Frka-Petešić.

Navodi da trenutno nema potrebe za osobom koja bi zamijenila premijera u njegovim obavezama. “Radi se na tome kako će se održati sjednica Vlade u ponedjeljak, sve će se brzo saznati”, rekao je Frka-Petešić i dodao da se svi planirani sastanci mogu održati video-vezom.



“Premijer je dužnosnik, on radi normalno svaki dan. Testirat će se ponovno kad epidemiolozi procijene da je to potrebno”, istaknuo je Frka-Petešić.

Navodi i da Vlada osuđuje “nemili događaj” u Vukovaru. “U trenutku kad su propisane epidemiloške mjere koje se tiču svih nas, naravno da ne može biti opravdanja za njihovo kršenje. Posebno se to odnosi na dužnosnike u Vladi koji svojim ponašanjem u svakom trenutku moraju davati primjer”, rekao je Frka-Petešić.

“Sigurno će to pitanje biti razmotreno na sutrašnjoj sjednici Vlade koja će donijeti odgovarajuću odluku. Sutra će se Vlada o tome očitovati”, objasnio je.

Na pitanja je li bila intervencija iz Vlade prema vukovarskoj policiji navodi kako o tome ništa ne zna i ne vjeruje da je takvo što moguće.

Smatra da svi dužnosnici, pa tako i ministra branitelja Tome Medveda, moraju biti osobno odgovorni za svoja ponašanja. “Mislim da tu ne možemo ići po nekakvoj zapovjednoj odgovornosti”, objasnio je Frka-Petešić.

Kako je rekao, već danas se razgovaralo o kaznama za nenošenje maski, a odluka bi trebala biti poznata u ponedjeljak nakon sjednice Vlade.

SKANDAL U VUKOVARU Policija je uhitila državnog tajnika, pijan je razbijao i vrijeđao policiju

Komentari