Franković: Zašto bi netko namjerno krivo napisao ime? Greške se događaju. Nije kriv Plenković, kriv je loš kandidat

HDZ-ov Mato Franković, koji je u drugom krugu ponovno dobio potporu birača te ostaje gradonačelnik Dubrovnika, u razgovoru za Libertas TV među ostalim je komentirao slaže li se s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem koji kaže kako su mediji namjerno HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika nazivali pogrešnim imenom.

“Ne jednom sam dobio poziv iz Zagreba da bi nešto trebalo napraviti ovako ili onako, nikad nisam poslušao, nisam takav čovjek”, kazao je Mato Franković i dodao:

“Kandidat za Zagreb je zanimljiv, ali je imao vrlo lošu kampanju i nastupe. Pričao je više o drugima, manje o budućnosti Zagreba, ružno je napadao. Mislim da je to pogrešna kampanja. Ne može biti odgovoran Andrej Plenković, odgovoran je loš kandidat. Treba znati gubiti i pobjeđivati. Michael Jordan je jednom rekao “da nisam izgubio stotine utakmica, nikad ne bih naučio pobjeđivati”. Tako i ja, kad sam prvi put izgubio od Vlahušića, analizirao sam, shvatio gdje sam pogriješio i krenuo naprijed. Mladom g. Filipoviću treba dati priliku da nauči svoje greške. A da je pogriješio, pogriješio je.”

Na pitanje smatra li da je Davor Filipović doista namjerno bio pogrešno potpisan, Franković je rekao:



“Ne mislim da je bilo namjerna provokacija, greške se događaju, svi smo ljudi od krvi i mesa. Sigurno taj gospar koji je tamo stavio potpis nije to namjerno napravio, zašto bi to napravio namjerno? Ne želim omalovažiti premijera, nije lako biti premijer RH, voditi zemlju u teškoj krizi i istovremeno političke bitke.

Mislim da Andrej Plenković dobro vodi državu i dobro balansira, a nije mu lako od silnih napada, mora braniti i političke neuspjehe lokalnih organizacija. Ja ih ne bih branio, svaka lokalna organizacija mora snositi odgovornost za politički uspjeh i neuspjeh. Pitanje je rada na terenu i ne može Andrej Plenković biti odgovaran za sve neuspjehe. Nisam za prozivku medija iako sam osobno često bio meta pokušaja diskreditacije, nema političara kojeg su osobno pokušali diskreditirati kao mene, ali sam to stoički podnio i nastavio dalje.”, prenosi N1.

Komentari