FOTOGRAFIJA ČITATELJA URODILA PLODOM Isti tren smijenili ravnateljicu toplica po kojima se priča da korona ne postoji

Bjelovar.live

Nakon što je Bjelovar.live danas objavio tekst o grubom kršenju mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite u Daruvarskim toplicama koji možete pročitati OVDJE, u ime osnivača te zdravstvene ustanove trenutno je reagirao Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan. Župan Bajs ubrzo je smijenio aktualnu ravnateljicu Miru Zakoru, a priopćenje koje je stiglo iz Bjelovarsko- bilogorske županije prenosimo u cijelosti.

“Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs u ime osnivača Daruvarskih toplica temeljem saznanja o kršenju Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije vezanih uz sprječavanje širenja zaraze koronavirusom zatražio je od Upravnog vijeća Daruvarskih toplica razrješenje ravnateljice Mire Zakore. Nakon razrješenja ravnateljice Daruvarskih toplica za v.d. ravnateljicu imenovat će se njezina zamjenica dr. Stojanka Lukačin. U međuvremenu istoga je trenutka zatvoren objekt koji je unutar Daruvarskih toplica pružao ugostiteljske usluge”, stoji u priopćenju pristiglom iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kako doznaje ovaj medij, smjena je stigla nakon današnjeg sastanka kriznog stožera daruvarskih Toplica.

Podsjetimo, jutros su objavljene fotografije na kojima se može vidjeti velik ljudi koji sjede u predvorju i razgovaraju bez da poštuju propisane mjere izbjegavanja socijalnog kontakta od najmanje dva metra, a još manje mjere zaštite ili samoizolacije. Na cijelu situacije je reagirao i Damir Lneniček, daruvarski gradonačelnik koji je Daruvarske toplice nazvao ”tempiranom bombom” i prijetnjom za sve stanovnike Daruvara i okolice, a upravo zbog saznanja da se u toj zdravstvenoj instituciji ne poštuju odluke i mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite. Gradonačelnik je kazao kako je o tome jutros obavijestio Nacionalni i Županijski stožer civilne zaštite te od njih zatražio hitnu reakciju. Čini se kako reakcija nije izostala kako kod osnivača na čelu sa županom Bajsom, tako i ona sanitarne.



Komentari