FOTO Zastupnici se cijepe protiv COVID-a, među prvima je bio Đakić koji je prebolio koronu

U Saboru se danas održava organizirano cijepljenje zastupnika. Cijepljenje je počelo u 13 sati, a prema najavama trebala bi se odazvati 52 zastupnika. Cijepljenju sigurno neće pristupiti njih 30-ak koliko ih je bilo zaraženo virusom.

Među prvima se cijepio HDZ-ov Josip Đakić koji je prebolio koronu koja mu je dijagnosticirana krajem rujna.

Bojan Glavašević iz kluba zastupnika Zeleno-lijevog bloka najavio je kako se članovi tog kluba neće cijepiti u Saboru već su se za cjepivo prijavili kod liječnika opće prakse.

“Cijeli moj klub se prijavio normalno kod liječnika opće prakse za cijepljenje, kad već bude red na nas. Nećemo se cijepiti dok ima onih kojima je potrebnije”, poručio je Glavašević na Twitteru.



I Domovinski pokret smatra kako je neprimjereno da se saborski zastupnici cijepe preko reda.

“Smatramo da zastupnici u Saboru nisu ugrožena skupina, eventualno oni koji su stariji od 65 godina. Mi kao jedna skupina ljudi, nismo posebno ranjivi. Neprimjeren je ovaj privilegirani raspored, to je dokaz da vladajući žive u nekom paralelnom svemiru”, kazao je Stjepo Bartulica.

Šef HSLS-a Dario Hrebak kazao je kako je cijepljenje jedini način da se život vrati u normalu te poručio kako će se zato članovi kluba HSLS-a cijepiti.

“Meni to cjepivo nije potrebno, ja sam bio već pet puta u samoizolaciji. Vjerojatno se moj organizam već naviknuo, ali moramo pokazati svojim primjerom”, kazao je Hrebak.

Potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk je nedavno poručio da je njihovo cijepljenje “simbolično”, a šef SDP-a Peđa Grbin potvrdio je kako će se cijepiti.

“Jesmo li mi trebali u ponedjeljak ili za tri tjedna je simbolično pitanje s obzirom na relativno mali broj, ali je simbolično i to da se pokaže građanima koji su nas izabrali da želimo i pozivamo da se cijepe”, poručio je potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

Predsjednik Mosta Božo Petrov je prošli tjedan pak kazao kako bi ga bilo “sramota uzeti cjepivo pored tih ljudi i rizičnih skupina, kojima će cjepivo dobro doći ako imalo funkcionira”.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je pak kazao kako se cijepljenjem zastupnika šalje poruka.

“Moj osobni stav je da mi kao političke osobe vlastitim primjerom šaljemo poruku da se cijepiti treba. Cijepit će se oni koji nisu preboljeli COVID i koji spadaju u rizične skupine”, kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković prošli tjedan.

Komentari