FOTO Deset ministara cijepilo se protiv koronavirusa uoči sjednice Vlade

Screenshot

Kako bi potaknuli građane na cijepljenje, danas se cijepe članovi vlade, njih 10, odnosno oni koji do sada nisu preboljeli koronavirus.

Uoči sjednice vlade cijepe se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar financija Zdravko Marić, ministar obrane Mario Banožić, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Ministri Tomislav Ćorić i Nina ObuljenKoržinek dali su kratke izjave nakon cijepljenja. “Drago mi je da sam danas prisustvovao cijepljenju i pozivam sve građane i građanke da se cijepe. Drago mi je i da je odobreno cjepivo Moderne”, rekao je Ćorić.

“Nisam ni osjetila cijepljenje. Zaista mi je drago da smo danas mogli na ovaj način poslati poruku povjerenja u znanost. Drago nam je da je otvorena mogućnost dolaska sve većeg broja doza. Odobrena su nova cjepiva pa će se moći cijepiti sve više građana. Ovo je korak prema kraju pandemije”, rekla je Obuljen-Koržinek.



Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak nakon cijepljenja državnog vrha najavio je dolazak cjepiva Moderne. “Njegova je prednost što može duže stajati na temperaturi bez frižidera, Pfizerovo je cjepivo mnogo zahtjevnije za održavanje”, rekao je Capak.

“U međuvremenu su prijavljene blaže nuspojave, dogodi se i da neki pacijent prijavi nešto što nema veze s cijepljenjem. Najčešće se radi o bolu na ubodenom mjestu, a tu su još i blage mučnine, glavobolje i blaga temperatura”, dodao je Capak.

Za javno cijepljenje državnog vrha kaže kako se radi o važnoj poruci građanima. “Ovo je poruka građanima kako je važno da se svi skupa cijepimo i da je cjepivo sigurno”, istaknuo je Capak.

Komentari