FOKUS prikupio više od 5.000 potpisa u online peticiji za otvaranje kafića i restorana. Evo kome najviše nedostaju

Stranka FOKUS je u manje od 24 sata prikupila više od pet tisuća potpisa građana koji zahtijevaju od Stožera i Vlade Republike Hrvatske otvaranje kafića i restorana.

Iz te stranke zahvaljuju svima koji su već prvoga dana dali svoj potpis te pozivaju građane da prošire obavijest o peticiji koju možete potpisati ili podijeliti OVDJE. 

Peticija je pokrenuta uz podršku Facebook grupe Inicijativa ugostitelja.

Građani iz više od 400 različitih gradova i općina iz svih krajeva Hrvatske jasno su iskazali svoje protivljenje nelogičnim i nerazumnim mjerama stožera. Kafići i restorani najviše nedostaju Zagrepčanima i Splićanima koji su se u apsolutnim brojkama najviše odazvali peticiji, što nije iznenađujuće jer se radi o najvećim gradovima u Hrvatskoj.



Popuštanje mjera je kozmetičke prirode

Zanimljivo je, međutim, da kada se usporedi broj potpisa u omjeru na tisuću stanovnika – kafići i restorani najviše nedostaju Međimurcima. U Zagrebu su pak Sesvete i Trešnjevka na prvom i drugom mjestu pa onda tek slijedi Centar, Dubrava, Črnomerec i ostali kvartovi.

Saborski zastupnik i predsjednik stranke FOKUS Davor Nađi podsjeća da, iako je kafićima od danas dozvoljeno prodavanje “kave za van”, mnogi ugostitelji ipak neće otvoriti svoje objekte jer bi im troškovi poslovanja bili veći od eventualnih prihoda od prodaje kave za van, naročito dok su vani temperature u minusu.

“Vladino popuštanje mjera je kozmetičke prirode, građani žele da im se vrati naš način života”, naglašava Nađi.

 

Komentari