FOKUS: Andrej Plenković je novcem poreznih obveznika spašavao sebe i HDZ, a ne privatni sektor!

Screenshot

Premijer Plenković na današnjoj konferenciji za novinare između ostaloga odgovorio je na pitanje novinara zašto država ne pokriva dugove prema veledrogerijama, koje su pokrenule obustavu lijekova za određene bolnice.

“Dali smo 7 milijardi za plaće ljudi u privatnom sektoru. Država ima određeni manevarski prostor. Sve se nastoji servisirati na način koji je održiv. A to je zadaća ministra zdravstva da osim covida provede reformu zdravstvenog sustava koji će ga učiniti financijski održivim”, odgovorio je Plenković.

Na ovu izjavu premijera reagirali su na som Facebook profilu iz stranke FOKUS koja osuđuje takvu izjavu premijera.

“Stranka FOKUS osuđuje ovakve komentare premijera Plenkovića. Dobro je poznato da vlada Andreja Plenkovića dijeli subvencije na sve strane kako bi kupovala izbore, a samo spašavanje Uljanika je koštalo više od spomenutih 7 milijardi kuna. Silne milijarde koje se svake godine upumpavaju u državne gubitaše poput HŽ-a, Croatia airlines i sličnih ne trebamo dalje ni nabrajati. Povrh svega, financirat će se i obnova stanova bogatašima u centru Zagreba s 42 milijarde kuna. Ima naravno toga još…

I sada uz sve to, premijer licemjerno kaže da za veledrogerije nema novca jer se pomoglo privatnom sektoru u krizi koju je je dobrim dijelom izazvala vlada s njim na čelu proglasivši lockdown i prisilno zatvorivši poduzeća.

Budimo do kraja jasni i nemojmo si mazati oči… Jedini razlog zašto je vlada dala 7 milijardi kuna poreznih obveznika zaposlenicima privatnog sektora je taj što su bili izbori pred vratima pa si nisu mogli dopustiti val otkaza. Andrej Plenković je novcem poreznih obveznika spašavao sebe i HDZ, a ne privatni sektor!
Stranka FOKUS daje puno podršku poduzetnicima, obrtnicima i svim zaposlenima u privatnom sektoru. Vi ste ti koji ste u proračun uplatili sredstva kojima su se trebale platiti veledrogerije. Niste vi krivi što je vlada Andreja Plenkovića to ulupala u propale državne firme koje služe za zbrinjavanje partijskih poslušnika i namještanje nabava”, stoji u objavi.

Komentari