Fižulić: Ogroman iskorak bi bio da Pupovac preuzme Ministarstvo vanjskih poslova

Tomislav Kristo / CROPIX

Bivši ministar gospodarstva Goranko Fižulić u Novom danu N1 komentirao je parlamentarne izbore i formiranje nove vlade.

Škorin Domovinski pokret se rasprao i prije nego se formirao, smatra Goranko Fižulić.

“Mi ćemo dobiti Vladu koju možemo nazvati vladom Plenkovića i Pupovca, nešto što smo gledali u vrijeme Sanadera što je bila vlada s nacionalnim manjinama. Mislim da će ova vlada sa 76 ruku biti Plenkoviću sasvim dovoljna i da on neće ići u nikakva pregovaranja ili nagoravanja pojedinaca iz Škorina bazena, jer mu to jednostavno ne treba”, smatra Fižulić.

Na pitanje može li IDS pomoći u formiranju vlade bez ulaska u vladu odgovara: “Pa IDS je u nekoliko navrata u svojoj povijesti na prešutan način podržavao vlade HDZ-a i to će on sigurno učinitii ovoga puta. Ali ga nikada neće biti u vladajućoj većini”, smatra.



Dodaje da kada bi Pupovac, primjerice, postao ministar vanjskih poslova, to bio značajan iskorak za Hrvatsku.

“Kada bi, na primjer, kojim slučajem bilo hrabrosti i mudrosti da Pupovac preuzme Ministarstvo vanjskih poslova, to bi bio ogroman iskorak i promijenio sliku Hrvatske te doveo Hrvatsku u novu poziviju prema susjedima – Srbiji i BiH”, kaže i dodaje:

“Ako manjine ne dobiju neko značajno ministarstvo, ako to bude samo mjesto potpredsjednika za neke djelatnosti, onda će vjerojatno SDSS poslati nekog drugogo i to ne bi trebao biti Pupovac. Za Plenkovića bi bio veliki iskorak i bitno bi popravilo sliku Hrvatske i njegove buduće europske ambicije bi bile osnažene”, smatra Fižulić i dodaje kako će Plenkoviću puno lakše biti napraviti političke, nego gospodarske i ekonomske promjene, piše N1.

Komentari