Financira li koaliciju Možemo krupni kapital? Katarina Peović: Radnička fronta s tim nema veze. Ne mogu govoriti za druge partnere iz naše široke koalicije

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Od 167 registriranih političkih stranaka, čak 71 nije izvijestilo o donacijama dobivenim u prvoj polovici ove godine zbog čega mogu biti novčano kažnjene od 10 000 do čak 100 000 kuna.

Među strankama koje nisu ispunile zakonsku obvezu su i stranke koje imaju svoje zastupnike u Hrvatskom saboru.

Jedna od tih stranaka je i Radnička fronta, članica zeleno-lijeve koalicije koja ima jedne od najradikalnijih stavova na našoj političkoj sceni, što ekonomskih što onih koji se tiču ljudskih sloboda. Ipak, u posjedu smo informacija da se upravo zelena-lijeva koalicija, predvođena Radničkom frontom Katarine Peović i Možemo Tomislava Tomaševića financira od strane tajkuna i mogula za kojeg to nikad ne bi očekivali od jedne opcije koja se žestoko suprotstavlja kapitalizmu, takozvanom “ekstraprofitu” te promoviraju “demokratski socijalizam 21. stoljeća”.

Emil Tedeschi, hrvatski poduzetnik, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe, čvrsto je odlučio pomagati ujedinjenu ljevicu u pohodu na osvajanje Zagreba, ali i jačanju za neke nove parlamentarne izbore, otkrio nam je naš izvor blizak vrhu platforme Možemo. Tedeschi je, posjećamo, menadžerom godine proglašen 2002. prema izboru Hrvatske udruge menadžera, a 2005. godine i prema izboru poslovnog časopisa Privredni vjesnik. Godine 2006. izabran je odlukom stručnog žirija Kapital Networka za gospodarstvenika godine. Upravo je to još jedna potpuno neobična činjenica, s obzirom na to da je Tedeschi sinonim za hrvatskog kapitalista, bilo stvarnog ili ortačkog, dok se radikalna ljevica navodno zalaže za potpuno suprotne vrijednosti te je na tome i dojahala u Sabor.



Tomašević prevario birače?

“Emil je do neba razočaran SDP-om u Zagrebu koji je u čvrstom zagrljaju Milan Bandića i nesposobnog Marasa. Povezao se s nama na brojnim zagrebačkim tulumima, a pokazao je svoju socijalnu osjetljivost i svojim posljednjim istupima. Zato smo ga uveli u našu ekipu”, rekao nam je naš izvor.

Izvor nam dodaje kako ni nedavni “sukob na cesti” između Tedeschija juniora i Milana Bandića nije baš posve slučajan…

Peović: Ne mogu govoriti u ime naše široke koalicije

Katarina Peović iz Radničke fronte to opovrgava, ali dala je naslutiti da osim dima, u toj priči ima i vatre…

“Ja za to prvi put čujem, Radnička fronta s tim nema veze. No, ja mogu govoriti ispred Radničke fronte, ne mogu govoriti za druge partnere iz naše široke koalicije”, rekla nam je, a mi smo joj natuknuli kako smo informaciju dobili iz Možemo.

“Za to morate pitati njih, ja ne mogu govoriti u njihovo ime. Za moguće financiranje Možemo od strane Tedeschija, pitajte Tomislava Tomaševića”, rekla nam je.

Tomislav Tomašević nije se javljao na pozive, piše Dnevno.hr.

To baca novu sliku na galopirajuću ljevicu, ali i na samog Tedeschija i cijeli poslovni sektor koji stoji iza njega. Bit će zanimljivo pratiti događanja uoči lokalnih izbora u Zagrebu na kojima Tomašević ima veliku namjeru izaći kao kandidat za gradonačelnika ispred ujedinjene ljevice i oporbe. Hoće li dobiti potporu unatoč pomoći najvećih gospodarstvenika ovih prostora, ili će ljevica ostati vjerna svojim vrijednostima i pokazati prst dolje “ekstraprofiterskoj” pomoći, a samim time i Tomaševiću, vidjet ćemo uskoro…

Komentari