Evo tko su izuzeci na koje se ne odnosi odluka Stožera o kretanju?

Ilustracija Foto: MUP

Načelnik Sektora zagrebačke policijske uprave Davor Posilović izjavio je u središnjem Dnevniku HTV-a da je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj.

“Kao i proljetos, postoje određene kategorije osoba i situacija, koje će biti izuzete od postojeće odluke. Radi se o osoblju nužnom za održavanje prometa i opskrbu, dnevnim migracijama zaposlenih u službama koje su bitne za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavi lijekova, sanitetskog materijala i slično, pacijentima koji zahtijevaju medicinsku skrb, putovanju na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće”, nabrojao je Posilović.

Istaknuo je da svi oni koji putuju iz županije u županiju, moraju posjedovati iskaznicu ili drugi identifikacijsku ispravu ili pak dokument s kojim se može dokazati pripadnost jednoj od navedenih skupina.

“Kad se kaže dokument onda u obzir dolazi i dokument koji izdaje poslodavac”, rekao je u Dnevniku HTV-a.



Na pitanje što treba učiniti osoba koja ne pripada niti jednoj kategoriji, već mora u drugu županiju kako bi išla na posao i s posla, Posilović je kazao da su to “situacije koje će vjerojatno zahtijevati izdavanje propusnice od nadležnog županijskog stožera prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe”.

“U iznimnim situacijama koje nisu pokrivene odlukom dozvole može izdavati i ravnateljstvo civilne zaštite”, istaknuo je načelnik Sektora zagrebačke policijske uprave.

Komentari