Evo što je Plenković rekao o aferi požeškog gradonačelnika: Mi nismo mogli znati za te događaje, bez obzira na istančane radare

Premijer Andrej Plenković održao je presicu nakon sjednice Vlade na kojoj je objasnio ulogu Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje u obnovi krajeva koji su stradali u razornom potresu. Evo što je rekao o medijima i aferi požeškog gradonačelnika.

Na pitanje jesu li neke stvari trebale biti bolje obavljene ili koordinirane, premijer je rekao da je o tome kazao sve što je mislio.

“Podržavam slobodu medija u svakom pogledu. Nikada mi ne bi palo na pamet da tužim novinare, urednike ili izdavače. Ono što je jako važno u demokraciji jest da i mi imamo pravo na stav, kao i mediji. Ja ću reći stav o bilo kojem pitanju u svakom trenutku, pa tako i što, tko i kako izvještava”, odgovorio je premijer. Rekao je i kako je on uvijek dostupan medijima, a da ga posljednja dva dana slučajno nije bilo pred novinarima jer “nije bilo događaja nekih”.

Novinari su primijetili da Vladu više od medija možda podriva gradonačelnik Požege Darko Puljašić, umiješan u veliku aferu s namještanjem poslova.



“Gradonačelnik Požege podnio je ostavku na svoj mandat u Saboru, a mi nismo mogli znati za te događaje, bez obzira na istančane radare. Podržavamo sve nadležne institucije da to sve rasvijetle. Onaj tko je odgovoran, neka odgovara”, rekao je Plenković, a na pitanje hoće li biti izbačen iz HDZ-a, odgovorio je da je to u nadležnosti županijske organizacije.

Novinari su premijera pitali zašto je Puljašića stavio na listu za Sabor, iako je već tada imao optužnicu.

“Na dana kada su se sastavljale liste predsjednik županijske organizacije, dr. Glavić, iz nekih svojih razloga odustao od kandidature. U toj situaciji htjeli smo imati nekoga iz Požege, kao središta županije, a kandidat je bio gospodin Puljašić. Ne možemo uvijek pogoditi. Ali pogreške možemo priznati, a i to je već veliki korak, od sedam milja“, rekao je Plenković.

Plenković o istrazi poslijeratne obnove: Od toga vjerojatno neće biti ništa

Komentari