EUROPA POD SVE TEŽIM PRITISKOM PANDEMIJE U Britaniji preko 350 mrtvih, Italija i Grčka obaraju rekorde novozaražanih

profimedia

Italija i Grčka u utorak imaju rekordan dnevni broj novozaraženih, dok je Velika Britanija u zadnja 24 sata zabilježila 367 smrtnih slučajeva od posljedica covida-19, najveći dnevni broj mrtvih od 27. svibnja.

Talijansko ministarstvo zdravstva priopćilo je u utorak da je u zadnja 24 sata broj zaraženih 21.994, što je najveći dnevni broj od početka epidemije u zemlji. Prijašnji rekord objavljen u nedjelju bio je 21.273.

Ministarstvo je također izvijestilo o 221 smrtnom slučaju od posljedica covida-19 u utorak, u usporedbi sa 141 dan ranije. Ovo je prvi put da Italija ima više od 200 smrtnih slučajeva u jednome danu od sredine svibnja.

Ukupno 37.700 ljudi umro je u Italiji od posljedica koronavirusa, a dosad je zaraženo 564.778.



Najteže pogođeno područje i dalje je Lombardija, koja je izvijestila o 5035 novih slučajeva u utorak. Južna regija Kampanija druga je najgore pogođena i u utorak je imala 2761 novi slučaj.

U Britaniji najveći dnevni broj mrtvih od kraja svibnja

Ujedinjeno Kraljevstvo zabilježilo je u utorak još 367 slučajeva smrti u roku od 28 dana od pozitivnog testa na covid-19, što je najveći broj mrtvih od 27. svibnja, pokazuju podaci vlade.

Broj mrtvih u Britaniji raste ovaj mjesec. Za usporedbu, tijekom prvog tjedna lockdowna u Britaniji 30. ožujka zabilježena su 374 smrtna slučaja.

Vlada je uvela niz ograničenja diljem zemlje, ovisno o stanju epidemije na pojedinim područjima.

Po podacima od utorka, Britanija ima 22.885 novih slučajeva zaraze u usporedbi s 20.890 pozitivnih slučajeva u ponedjeljak.

Dnevni rekord zaraženih u Grčkoj, pozitivna i ministrica obrazovanja

Grčka je zabilježila dnevni rekord od 1259 potvrđenih zaraza, priopćile su vlasti, a pozitivna na novi koronavirus je i ministrica obrazovanja.

U ponedjeljak je bilo 715 novih slučajeva. Broj slučajeva u zemlji raste od početka listopada. Umrlo je još 12 ljudi, po podacima od utorka. Policijski sat je na snazi u Ateni i Solunu.

Sotiris Ciodras, jedan od glavnih vladinih znanstvenih savjetnika, ponovno je pozvao građane da se pridržavaju pravila o fizičkom distanciranju.

“Svi znamo što treba napraviti, ali ne možemo doprijeti do savjesti svih ljudi”, rekao je Ciodras na brifingu za novinare. “To je stvar osobne odgovornosti. Sada je vrijeme da se čuje glas savjesti.”

Ministrica obrazovanja Niki Kerameos rekla je da je pozitivno testirana u utorak. Kerameos, 40, napisala je na Twitteru da nema simptome i da će ostati u izolaciji.

Komentari