NACIONALNI STOŽER OBJAVIO Danas imamo 61 novi slučaj, nema preminulih

Foto: Admir Buljubasic / POOL / HINA

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježena 61 novozaražena osoba koronavirusom te je trenutno 586 aktivnih slučajeva oboljenja, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Među aktivnim slučajevima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od kojih je na respiratoru osam. Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2008 osoba. Do danas su ukupno testirane 128.132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata, stoji u priopćenju Stožera.



U Brodsko-posavskoj jedna novooboljela osoba

U Brodsko-posavskoj županiji u nedjelju je zabilježena jedna osoba zaražena koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Trenutno su 23 osobe oboljele, a 76 osoba je pod preventivnom mjerom samoizolacije.

Od izbijanja pandemije na koronavirus pozitivna je bila 181 osoba s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji.

U Koprivničko-križevačkoj nema novooboljelih

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je svih 53 uzoraka testiranih na koronavirus u protekla 24 sata izuzetih iz opće populacije negativno. Koprivničko-križevačka županija četrnaesti je dan zaredom bez novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije nema aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji su još dvije osobe. Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije zaprimio je informaciju o slučaju aktivnog pozitiviteta na koronavirus osobe koja ima prijavljeno prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o osobi koja već duže vrijeme živi i radi na području Splitsko-dalmatinske županije gdje ima prijavljeno boravište te se tamo, nakon pozitivnog nalaza na koronavirus, i liječi.

U Zadarskoj županiji dva nova slučaja zaraze

Dva su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o mlađoj ženskoj i mlađoj muškoj osobi sa područja općina Stankovci i Gračac.

U samoizolaciji je 147 osoba, a nadzor je istekao za 4839 stanovnika. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 75 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice u Zadru hospitalizirane su 3 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije, javlja stožer te županije.

U Krapinsko-zagorskoj nema novozaraženih

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze korona virusom na području Krapinsko – zagorske županije je 10, javlja stožer te županije.

U Splitsko-dalmatinskoj 30 novooboljelih

Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 30 novooboljelih osoba. Sedam novooboljelih osoba je iz Splita, pet iz Makarske, po četiri iz Solina i Podbablja, troje iz Sinja, po dvije oboljele osobe iz Dugog Rata i Zmijavaca te po jedna iz Kaštela, Podstrane i Runovića.

Uz 30 novooboljelih pozitivan je i jedan strani državljanin, jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije, jedna s područja Koprivničko-križevačke županije i jedna osoba s područja grada Zagreba.

Dvije novozaražene osobe u Zagrebačkoj županiji, obje u Dugom Selu

U Zagrebačkoj županiji u posljednja su 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom i to u Dugom Selu, a na području cijele županije ukupno je aktivnih 39 slučajeva, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 9. kolovoza do 11 sati evidentirane su 263 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o dvije osobe više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 39 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je preminulo.

U Zagrebu 18 novooboljelih

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Više pročitajte OVDJE.

U Šibensko-kninskoj nema novooboljelih

Na dan 9.8.2020. na području Šibensko-kninske županije nemamo novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 23 osobe. U posljednja 24 sata nije bilo uzorkovanja na SARS-CoV-2. Trenutno je 36 aktivnih slučajeva oboljenja.

Jedna osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se na kućnom liječenju.

U Vukovarsko-srijemskoj šest novooboljelih

Vukovarsko-srijemskoj županiji, u posljednja 24 sata je šest novih pozitivnih osoba na koronavirus, izvijestili su u nedjelju iz Županijskog stožera Civilne zaštite i dodali da su među novooboljelima dvije osobe iz Vinkovaca te po jedna iz Županje, Cerne, Otoka i Svinjarevaca.

Ukupno je u županiji od početka epidemije obolilo 507 osoba, od kojih su 324 osobe izliječene, a pet osoba je preminulo.

Trenutačno su 22 osobe hospitalizirane, a u samoizolaciji je 296 osoba. U protekla 24 sata testirano je 105 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6245 osoba, navode iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

U Virovitičko-podravskoj jedna osoba zaražena

Među trideset testiranih osoba na COVID-19 u posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije jedna žena srednjih godina je bila pozitivna, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Ona je kontakt jedne zaražene osobe, s asimptomatskim tragovima na virus SARS-CoV-2. Broj testiranih od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije je 2.381.

Zaražene su 32 osobe, 24 je oporavljeno, a jedan muškarac je preminuo

U Sisačko-moslavačkoj jedna oboljela

Sisačko-moslavačkoj županiji je tijekom jučerašnjeg dana zabilježena jedna novooboljela osoba od zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Riječ je o osobi s područja Grada Popovače koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.

“Zdravstveno-socijalno odgovorno ponašanje ključ je borbe protiv ove bolesti. Molimo sve žitelje županije neka se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera jer na taj način ostajemo odgovorni prema sebi i drugima”, poručio je načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec.

U Istarskoj nema novoozaraženih

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 99 uzoraka briseva na COVID-19. Nema novozaraženih.

Izliječeno je 9 osoba.

Trenutno je 28 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 111 osoba.

Primorsko-goranska prijavila dvije novoooboljele

Na području Primorsko-goranske županije dvije su novooboljele osobe, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Trenutno je u županiji 13 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.

U Osječko baranjskoj osam novih slučajeva

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, dvije s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač.

Više pročitajte OVDJE.

Markotić najavila nove mjere: Problem je dijelom u mlađim ljudima

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević poručila je u subotu kako je u Hrvatskoj, unatoč dolasku velikog broja turista, epidemiološko stanje dobro, a trend oboljenja silazan.

Kao dio problema navela je zatvorene prostore gdje se pojavljuju pojedinačna žarišta, gdje će se, najavila je, sigurno poduzeti određene mjere kako bi se žarišta čim prije sanirala.

Dodaje da još uvijek to nisu brojna žarišta te su identificirana.

“To su bila veća privatna okupljanja, svadbe, momačke i djevojačke večeri, i pojedinačni noćni klubovi”, istaknula je.

Više pročitajte OVDJE. 

Komentari