Nacionalni stožer objavio: Imamo 62 nova slučaja zaraze koronavirusom

Foto: Admir Buljubasic / POOL / HINA

U protekla 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 55.

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da su u protekla 24 sata zabilježena 62 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 553

Među njima su 122 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.

Nema preminulih.



Od prvog slučaja zaraze u Hrvatskoj do danas, ukupno je zabilježeno 5466 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4758 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 2052 osobe.

Do danas je ukupno testirano 126 410 osoba, od toga 1093 u posljednja 24 sata.

U Krapinsko-zagorska županija nema novooboljelih

Krapinsko-zagorska županija od jučer nema evidentiranih novozaraženih osoba, a trenutačno je aktivno 10 slučajeva oboljenja, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Sisačko-moslavačkoj nema novih slučajeva

Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zašite.

U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba

U protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Međimurskoj nema novih slučajeva

Na području Međimurske županije nema novih slučajeva, a niti oboljelih od COVID-19 virusa, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Karlovačkoj nema novooboljelih

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 35 testiranja u OB Karlovac i 10 testiranja u OB Ogulin te su svi nalazi negativni.

U Osječko-baranjskoj jedan novi slučaj

Osječko-baranjskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi iz Osijeka, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Splitsko-dalmatinskoj 20 novooboljelih

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 20 novooboljelih osoba, i to iz osam iz Splita, četiri iz Sinja, po dvije osobe iz Makarske i Gradca te po jedan novi slučaj iz Kaštela, Trilja, Podstrane i Segeta, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Uz 20 novooboljelih, pozitivna je i 1 osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

U Zagrebačkoj županiji jedan novooboljeli

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do danas je evidentirano 257 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, a šest je osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 33 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je preminulo.

U Požeško-slavonskoj jedan novi slučaj

Požeško-slavonskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

U Zagrebu sedam novooboljelih

Na području Zagreba potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze, od čega su dvoje turisti – jedan iz SAD-a i jedan iz Saudijske Arabije. Aktivnih slučajeva je 153.

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar provedeno je 305 testiranja. 22 građanina su se oporavila. 83 osobe su pod mjerama samoizolacije, izvijestila je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

U Varaždinskoj nema zabilježenih slučajeva

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testiran je 41 uzorak, priopćio je Stožer civilne zaštite županije.

U Ličko-senjskoj jedna novooboljela osoba

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata je jedna novooboljela osoba.

Ukupno su oboljelo 32 osobe, dva su aktivna slučaja, 29 osoba je izliječeno, a jedna je osoba preminula.

U protekla 24 h testirane su tri osobe.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 20 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske nisu utvrdili kršenje izrečenih mjera.

U Zadarskoj troje novooboljelih

Na području Zadarske županije troje je novooboljelih od koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije.

Riječ je o jednoj ženi i dvojici muškaraca s područja općina Poličnik, Bibinje i Gračac. Jedna je novooboljela osoba bila u samoizolaciji i razvila simptome, a ostalim dvjema osobama utvrđeni su kontakti te stavljeni pod nadzor.

U Primorsko-goranskoj jedan novooboljeli

Jedan je novooboljeli pacijent na području Primorsko-goranske županije, a riječ je mlađoj osobi koja se vratila s odmora u Dalmaciji. Nakon što su se razvili simptomi, osoba je testirana na koronavirus i nalaz je pristigao pozitivan.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji sedam novooboljelih

U protekla 24 sata u Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima po dvije su osobe iz Nuštra i Privlake, a po jedna iz Vinkovaca, Komletinaca i Cerne.

U županiji je od početka epidemije obolilo ukupno 490 osoba, od kojih su 304 osobe izliječene, a pet osoba je umrlo.
Trenutačno je 18 hospitaliziranih, a samoizolaciji je 447 osoba među kojima i 15 djelatnika iz sustava zdravstva. Od ukupnog broja pozitivnih, 16 je djelatnika iz sustava zdravstva, navodi se.
U protekla 24 sata testirana je 91 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području Vukovarsko-srijemske županije 6050 osoba.

Na bjelovarskom području nema novooboljelih

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata na koronavirus je testirano 12 osoba i svi su nalazi negativni, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Tri su osobe ozdravile.

U Istarskoj županiji jedna pozitivna osoba, djelatnik Opće bolnice

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 139 uzoraka briseva na covid-19, od kojih je jedan pozitivan.

Osoba je zdravstveni djelatnik Opće bolnice Pula. Obavljene su sve protuepidemijske mjere i dekontaminacija prostora. U mjere samoizolacije stavljena su četiri zdravstvena djelatnika. Opća bolnica Pula redovno pruža sve zdravstvene usluge.

Izliječeno je 16 osoba.

Trenutno je 45 aktivnih slučajeva zaraze.

U samoizolaciji se nalazi 117 osoba.

U Virovitičko-podravskoj županiji nema novozaraženih

Osmi dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od deset testiranih osoba, svi su bili negativni.

Aktivnih slučajeva na području županije je sedam, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Broj testiranih od početka epidemije je 2.325. U samoizolaciji se nalazi 45 osoba.

Od početka epidemije covida-19 na području županije kod 31 osobe je zabilježena zaraza koronavirusom. Od toga, sedmero je aktivnih slučajeva, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

Komentari