El Clasico koji bi mogao biti ključan u borbi za prvaka

flickr

Večeras se u sklopu 30. kola La Lige igra El Clasico. Madridski Real Luke Modrića na stadionu Alfredo Di Stefano dočekuje Barcelonu.

Osam kola prije kraja prvenstva Katalonci za vodećim Atleticom zaostaju bod, dok je treći Real tri boda udaljen od lidera. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Kraljevskog kluba Zinedine Zidane, koji je govorio o najboljem igraču Barce Lionelu Messiju, kojemu ugovor s katalonskim klubom istječe na kraju sezone i ne zna se hoće li ga produljiti.

“Ne želim da mu to bude posljednji El Clasico, htio bih da ostane. Želim da ostane u Barceloni, dobro mu je u njoj, a to je dobro i za cijelu ligu”, rekao je Zidane.

A da će Messi produljiti ugovor, nada se i trener Barcelone Ronald Koeman koji vjeruje da će novi stari predsjednik Joan Laporta postići dogovor s Argentincem.



“Nadam se da će Messi večeras presuditi jer trebamo najboljeg Messija, ali i najbolju Barcelonu. Da bismo pobijedili, moramo biti dobri i odraditi sve savršeno. Jasno je da naš napad, igra i posjed lopte ovise o njemu – potreban nam je Messi”, rekao je Koeman.

Ukupno su u svim natjecanjima odigrali 245 utakmica, a uspješniji je Real s 97 pobjeda, Barcelona ih ima 96, dok su 52 susreta završila neriješeno.

U La Ligi odigrali su 181 utakmicu, Real ima 74 pobjede, a Barcelona 72, dok je 35 dvoboja završeno remijem, piše HRT.

El Clasico počinje u 21 sat.

Komentari