DVIJE KRIZNE SITUACIJE Beroš: Imamo devet novooboljelih, 315 ukupno zaraženih u Hrvatskoj; Božinović: U Cvjetnom naselju je smješteno 111 osoba

Zeljko Puhovski / CROPIX

Članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite na redovitoj konferenciji s početkom u 16 sati objavit će najnovije informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj.

Trenutnu epidemiološku situaciju dodatno su zakomplicirali i otežali potresi koji su u nedjelju pogodili Zagreb. Stožer paralelno koordinira obje krizne situacije.

“Imamo devet novooboljelih, ukupno je 315 zaraženih koronavirus u Hrvatskoj, a testirano je 2 757 osoba”, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ranije je donešena odluka koja se odnosi na zabranu putovanja iz grada u grada te je zabranjeno napustiti mjesto prebivališza. Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović objasnio je da večeras počinje provošenje ove mjere.



Božinović je komentirao i ‘korona-party’ sisačko-moslovačkog župana Ive Žinića i smjenu njegova sina Darija Žinića:

“Pozdravljam odluku gradonačelnika Gline koji je smijenio svog zamjenika koji je bio načelnik Stožera civilne zaštite za Glinu. Policija je to okupljanje prijavila, a zbog nepoštivanja epidemioloških mjera predviđena je novčana kazna od 8 000 kuna.”

Dodao je da je trenutno u studentskom domu Cvjetno naselje smješteno 111 osoba koje su bile pogođene potresom u Zagrebu.

NOVE INFORMACIJE IZ STOŽERA Imamo 306 zaraženih, u potresu ozlijeđeno 27 osoba, djevojka i dalje kritično. Zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta

Komentari