Dražen Barišić podnio je ostavku na mjesto gradonačelnika Velike Gorice

Screenshot

Kako doznaje N1, Dražen Barišić podnio je ostavku na mjesto gradonačelnika Velike Gorice i dopunio je svoju obranu u Uskoku.

Njegov odvjetnik tvrdi da su time eliminirali mogućnost opasnosti od utjecaja na svjedoke koji su trebali biti ispitani, ali da Barišić nije u dopuni priznao krivnju.

Uskok je nakon toga sudu predložio njegovo puštanje tako da se kroz nekoliko sati očekuje i njegov izlazak na slobodu, saznaje N1.

Na slobodu će danas i Dragan Kovačević.



Nakon što su ispitali sve svjedoke za koje je vrijedila opasnost od utjecaja na svjedoke, USKOK je predložio puštanje Dragana Kovačevića iz istražnog zatvora u kojem se nalazi od sredine rujna.

Podsjetimo, u listopadu je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda produljio istražni zatvor za dva mjeseca glavnim akterima ‘afere Janaf’ – bivšem čelniku te tvrtke Draganu Kovačeviću, vlasniku Elektrocentra Petek Kreši Peteku te gradonačelnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP).

Sudac istrage prihvatio je tada prijedlog Uskoka da se osumnjičenicima u aferi Janaf produlji pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetimo, Uskok sumnja da je bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primio mito od prvookrivljenog Peteka koji je navodo podmićivao i velikogoričkog gradonačelnika i HDZ-ovog saborskog zastupnika Dražena Barišića te novogradiškog gradonačelnika i saborskog zastupnika SDP-a Vinka Grgića kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Komentari