Dopredsjednik HUBOL-a: Otkad radim ne mogu se sjetiti perioda bez duga veledrogerijama

screenshot

Dr. Boris Ujević, dopredsjednik HUBOL-a, komentirao je dug prema veledrogerijama.

Doktor Ujević neće sutra dvaput razmisliti kada bude propisivao lijek svojim pacijentima jer ga oni moraju dobiti. Ne mogu ne primiti lijek, dobit jeftiniji ili neki koji nije za ono od čega boluju. “Ne može se štedjeti na lijekovima”, ističe.

Međutim, ova situacija ga ne brine. Ovaj problem traje otkad je on u polju i uvjeren je da će se naći rješenje.

“Ne brine me situacija, radim u zdravstvu skoro 30 godina. Ne mogu se sjetiti perioda u kojem nije bilo duga prema veledrogerijama. Uvijek se to – hajmo reći – sretno završilo. Sad je dug najveći, ali uvjeren sam da će Vlada čiji je krimen veći nego onaj veledrogerija, nada nisu ni one nevine, naći zajedničko rješenje da bolnice budu opskrbljene”, kaže.


“Liječnici su zajedno s medicinskim sestrama i drugim radnicima u zdravstvu na zadnjoj crti obrane i nećemo otići s te crte”, ističe, ali potom daje tri primjera koji ukazuju s kakvim se sve problemima u sustavu suočavaju-

“Da bi liječnik dobio plaću mora tužiti poslodavca, to je prvo. U drugom slučaju prosječni liječnik u Hrvatskoj ne radi 12 mjeseci u godini, već prosječno 15 mjeseci. Da, tri mjeseca prekovremeno. I onda nam se desi da cijeli sustav opstaje na prekovremenim satima i onda nas inspekcija tuži jer radimo prekovremeno.”

“A na kraju nismo ni u sobi u kojoj se razgovara o nama. O nama odlučuju drugi”, zaključuje Ujević, prenosi N1.

Komentari