Donirao za SDP i Škoru, a spreman je i HDZ-u: Ako pitaju, dobit će

Tvrtka Tehnix, u vlasništvu poznatog poduzetnika i inovatora Đure Horvata, donirala je za potrebe predizborne kampanje po 10.000 kuna i Restart koaliciji i Domovinskom pokretu.

Kako je došlo do te neobične kombinacije u donacijama dviju sasvim različitih političkih opcija za Večernji list objasnio je sam Horvat.

“Restart koalicija i Domovinski pokret obratili su nam se sa zamolbom za donaciju. Ako i HDZ to od nas zatraži, i njima ćemo dati isti iznos”, poručio je Horvat.

Dodaje da je njemu i ljudima u Tehnixu u interesu demokracija i njen razvoj i da stoga daju donacije bez ikakvog osobnog interesa.



“Nikog posebno ne preferiramo, želimo da se razvijaju demokratski procesi, da se razvija industrijska proizvodnja u Hrvatskoj”, kaže Horvat, koji ipak priznaje da bi za njega osobno najbolje bilo da Andrej Plenković pobijedi.

Horvat kaže da u Tehnixu žive moralni kapitalizam, podmiruju sve svoje obveze, a sad rade i s punim kapacitetom. Prosjek plaće u tvrtki je 10.000 kuna, a zapošljava 500 ljudi u Hrvatskoj, 50 u Beogradu te još oko 200 kooperanata, piše Večernji list.

OBJAVLJENA FINANCIJSKA IZVJEŠĆA: HDZ ima dva velika donatora, najveći donator Domovinskog pokreta Ruža Tomašić

Komentari