Domovinski pokret: Kulminacija višegodišnjeg ludila bila je Srebrenica

DP / Facebook

U subotu 11. srpnja 1995. godine obilježava se 25. obljetnica genocida u Srebrenici. U krvavom masakru srbijanske snage ubile su više od 8.000 muslimanskih muškaraca i dječaka. Stravičnog zločina prisjetio se i Domovinski pokret, u nadi da se takvo što nikada više neće ponoviti.

“Iako bi nas neki stalno vraćali u Drugi svjetski rat, temelj Domovinskog pokreta je Domovinski rat. Naša svetinja su svi oni koji su hrabrošću i žrtvom stali na put podivljalom velikosrpskom fašizmu što će s namjerom stvaranja Srbije na prostorima koji nikada u povijesti nisu bili Srbija, pokušati stvoriti etnički homogenu državu. Nakon Vukovara, Škabrnje, Voćina, Ćelija, Lovinca i brojnih drugih stratišta koje je u Hrvatskoj iza sebe ostavila velikosrpska soldateska, na red je došla i Bosna i Hercegovina.

Kulminacija višegodišnjeg ludila bila je Srebrenica. Genocid koji su tamo počinile srpske snage nezapamćen je u suvremenoj povijesti. Domovinski pokret se na današnji dan prisjeća svih nevinih žrtava u nadi da se takvo što više nikada neće ponoviti. Svojim djelovanjem uvijek ćemo podsjećati na te trenutke, jer bez razumijevanja prošlosti, nemoguće je imati budućnost”, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici.



Komentari