Domovinski pokret: Izborni zakon se mora mijenjati

Domovinski pokret

Domovinski pokret Miroslava Škore smatra da se izborni zakon mora mijenjati na način da kao zamjena u Sabor ulazi kandidat s najviše preferencijalnih glasova. Objasnili su i dogovor o položaju na listama u X. izbornoj jedinici na kojima su bili Ruža Tomašić i Robert Pauletić. Objavu prenosimo u cijelosti:

“U slučaju mandata kojeg je na listi Domovinskog pokreta i partnera u X. izbornoj jedinici osvojila Ruža Tomašić (Hrvatski suverenisti, HKS), Domovinski pokret poštovat će zakone i zakonom temeljene odluke saborskih tijela, kakve god bile.

Kako bismo trajno osigurali da se volju građana i njihove preferencijalne glasove uvijek uvažava i poštuje, zalagat ćemo se za promjenu izbornoga zakona, na način da kao zamjena u Sabor ulazi kandidat s najviše preferencijalnih glasova. Takav je način određivanja zamjene u konačnici najmoralniji i najpošteniji.

Naposljetku, valja razjasniti i predizborni dogovor. Prema njemu, Hrvatski suverenisti su u X. izbornoj jedinici dogovorili drugo, a ne prvo mjesto na listi. Unatoč tome, Domovinski pokret naknadno je u svrhu kreiranja što kvalitetnije liste kandidata suverenistima ustupio još bolje, prvo mjesto na listi, a drugo je pripalo Robertu Pauletiću, što je on gospodski prihvatio. Pauletić je time pokazao da mu fotelja nije najbitnija, a Domovinski pokret demonstrirao je svoju političku širinu i dobru volju za suradnju i zajedništvo.



Jednak stav zauzeli bismo i da je situacija obratna”, napisali su na Facebooku.

 

Komentari