Dok traje kriminalističko istraživanje nad nasilnicima iz Kaštela, osude stižu sa svih strana

U Policijskoj postaji Kaštela još uvijek traje kriminalističko istraživanje nad u nedjelju popodne uhićenom dvojicom nasilnika koji su se fizički iživljavali nad mladićem s posebnim potrebama, a sve je objavljeno na društvenim mrežama i u medijima.

Neslužbeno se doznaje kako su dvojica privedenih policiji poznata od prije ali i da surađuju s inspektorima koji rade na slučaju.

Nemile scene fizičkog maltretiranja najvjerojatnije su se dogodile u subotu ispred crkve u Kaštelima kada su četvorica mladića okružila momka s posebnim potrebama tražeći od njega dvije tisuće kuna za uzvrat što su mu prethodno navodno dali 20 kuna.

Na videosnimci se vidi kako ga dva mladića nogama i rukama u nekoliko navrata tuku i prijete. Treći mladić na snimci promatra, a četvrta osoba sve snima.



Nasilnici koji se iživljavaju nad nesretnim mladićem su B.K. i M.P.. Prvi je kick boksač koji koristi znanje stečeno u sportu i mladiću prvo zadaje jaki udarac koljenom, a zatim i nogom u glavu od kojega pada na pod. Mladiću na kraju videa prijete i uvjetuju mu da im treba novac donijeti u roku od dva dana. Dvojica od četvorice, a riječ je o nasilnicima koji batinali momka, uhićeni su i privedeni u postaju ubrzo nakon objavljivanja snimke.

Odmah nakon objave uznemirujuće snimke iz kaštelanskog boksačkog kluba su objavili da su po saznanju događaja svog člana, a radi se o B.K., izbacili iz kluba.

GOSPODO, POJAVILA SE SNIMKA JEDNOG OD NAŠIH BIVŠIH ČLANOVA KLUBA, PONAVLJAM BIVŠIH, JER ISTI TRENUTAK KADA SAMO SAZNALI…

Gepostet von Boksački klub Leonid am Sonntag, 30. August 2020

Gradonačelnik Kaštela D. Ivanović osudio napad

Na nasilje u Kaštelima reagirao je i tamošnji gradonačelnik Denis Ivanović koji je osudio napad, baš kao i Miro Bulj, te brojni Kaštelani koji su se već angažirali u pomoći mladiću s posebnim potrebama koji u tom maltretiranju srećom nije zadobio teže ozljede.

Dok policija kriminalistički istražuje dvojicu nasilnika traje i potraga za druga dva mladića koji su promatrali, odnosno snimali scene iživljavanja grupe nad nemoćnom osobom bez da su pokušali pomoći ugroženom mladiću.

STRAVA U DALMACIJI Četvorica mladića brutalno udarala mladića s posebnim potrebama?

Komentari