Dok se ne postave kamere u visokoj rezoluciji, Spomenik domovini čuvaju Bandićevi zaštitari

Facebook

Građani Zagreba zamijetili su da zaštitari dežuraju kraj nedavno otkrivenog Spomenika domovini. 

“Proputovao sam puno po svijetu u ovom poslu. I ne, nisam vidio da igdje zaštitari čuvaju spomenike. Osim nedavno u SAD-u, kad su izbili masovni neredi”, rekao je za 24sata jedan direktor zaštitarske tvrtke.

Na slikama koje su poslali čitatelji lista vide se zaštitari koji dežuraju kraj nedavno otkrivenog Spomenika domovini. Postoji i civilni automobil zaštitara, ali i onaj sa službenim oznakama Bilić-Erić Security. To je tvrtka koja je u konzorciju s još dvije tvrtke dobila i ove godine posao od 125 milijuna kuna čuvanja gradske imovine. Jedan od suvlasnika tvrtke je Matija Jozić, suprug zagrebačke pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić. Kako već imaju ugovore, zaštitare na spomeniku, prema neslužbenim informacijama iz Grada, nije potrebno dodatno plaćati.

Za zaštitu Spomenika domovini, Grad Zagreb je naručio i četiri kamere u visokoj rezoluciji od King ICT-a za 336.000 kuna s PDV-om.



Kako saznaje 24sata, one još nisu isporučene i montirane pa će zaštitari biti tamo 24 sata dnevno dok ne stignu nove kamere.

Podsjetimo, Spomenik domovini stajao je čak 34,7 milijuna kuna i napravljen je po zamisli arhitekta Nenada Fabijanića. Ima ispod sebe ugrađenu i strojarnicu te stroj za izmaglicu vrijedan 766.000 kuna.

Komentari