DOBROVIĆ O BAŠIĆEVIM OPTUŽBAMA ‘To su potpune neistine’

facebook

Posljednjih dana medijima hara nova afera u kojoj su glavni akteri bivša državna tajnica Josipa Rimac, vlasnik grupe Lager Milenko Bašić te šef Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Naime, kada su krenula uhićenja u aferi “Vjetroelektrane”, status drugoosumnjičenika dobio je upravo Bašić koji se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini te je nedostupan hrvatskim istražiteljima.

No, oglasio o svom odnosu s Josipom Rimac, projektu Krš – Pađene i načinu na koji su ga čelni ljudi Hrvatskih šuma reketarili. U velikom intevjuu koji je dao za Večernji list, Bašić je optužio Slavena Dobrovića, tadašnjeg Mostovog ministra, da je od njih tražio mito.

“Već sam ranije spominjao da je predstavnik Mosta, opcije koja je tada bila na čelu Ministarstva okoliša i energetike, tražio od nas najprije 8 milijuna eura, a kasnije 5 milijuna eura pozajmice za osnivanje njihove Etične banke”, rekao je.“Zauzvrat oni ne bi blokirali izmjenu našeg projekta, a u protivnom, natjerali bi nas da instaliramo 71 agregat stare tehnologije snage 142 MW umjesto 48 agregata nove tehnologije snage 142 MW. Most je to blokirao samo zato što nismo pristali dati novac za Etičnu banku. Jasno je o čemu se tu radilo i sve to prijavili smo DORH-u”, objasnio je za Večernji list.

Portal Otvoreno kontaktirao je Dobrovića za kratak komentar vezan uz ove optužbe.

“Ono što mogu reći je da su to potpune neistine”, rekao je i dodao kako on nije izdavao nikakav nalog za vjetropark Krš-Pađen. “Potpune neistine”, rekao je Dobrović.

Bašić: Ucjenjivali su me Hrvatske šume i Most. Dobrović je od nas tražio milijune eura pozajmice za osnivanje njihove Etične banke

Komentari